Би Ти Ви е в преговори за нов водещ на централната си емисия, пише „Всеки ден".

Дългогодишното лице с компрометиран имидж Юксел Кадриев е на път да бъде изгонен от частната медия, а на негово място ръководството гласи Марин Маринов от БНТ. В момента преговорите за трансфера текат с пълна сила.

Марин Маринов е бивш кадър на Нова тв, а впоследствие се превърна в лице на новините на БНТ.

„Една от най-дефицитните професии в телевизиите е мъж, водещ на новини", категорични са медийните експерти.

Шефът на новините на Би Ти Ви Венелин Петков обаче не е спрял да търси заместник на Кадриев, откакто пое ръководните функции. Той лично е предложил Марин Маринов на изпълнителния директор Павел Станчев.

Близки на Маринов уточняват, че той още не е сигурен в решението си, макар че парите, които частната медия му предлага, са далеч по-добри от тези в обществения канал. От Би Ти Ви дори са склонни да вдигнат тавана на офертата си само и само да се отърват от Юксел.

*Юксел (Снимка: Bulphoto)

Кадриев е дошъл до гуша на своите шефове с постоянните си претенции и безкрайни лапсуси, които прави, докато чете новините. Той дразнел и колегите си страшно много, защото винаги стоял настрана и не проявявал никакво желание за допълнителна и извънредна работа. Често ставали скандали за това, че все гледа да се скатае. Един от любимите му номера бил да взима пари назаем и после да забравя да ги върне.

Отгоре на това Юксел се държал като звезда и това допълнително натягало атмосферата. Началниците му пък са недоволни не само от честите грешки, но и заради спорната му слава.

Съдбата на момчето от Оряхово е на дневен ред не за първи път. Безбройните скандали с него, особено последния път, когато бе хванат да шофира пиян насред центъра на София, са били винаги трън в очите на ръководството. Тогава той се извини на медията и зрителите и единствено дипломатичността на тогавашната главна редакторка Виктория Бехар спаси зеленоокия чаровник.

*Марин (Снимка Рада Петкова, БНТ1)

От медията се дразнели, че след огромните суми за положителен пиар на новинарите Юксел винаги намирал начин да произведе издънка. Разводът със съпругата му Бонка и последвалата война между двамата също нанесе големи поражения на имиджа на Би Ти Ви.

Тогава още водещият е бил предупреден, че името му не трябва да се свързва по никакъв начин с подобни скандали или каквито и да било събития, накърняващи авторитета на Би Ти Ви. Затова и новото ръководство е твърдо решено да се отърве от него.

Шефът Павел Станчев се дразнел от постоянните клюки за любовния му живот и редовните свалки на Юксел в нюзрума. Спряганият за негов наследник Марин Маринов е бивш главен редактор при прохождането на новините на Нова. После се премества в Канал 3 и от там акостира на „Сан Стефано" 29. Условията, предложени на Маринов, не са ясни в детайли, но сумата, която се споменава, е първоначално месечно възнаграждение от 4500 лева. Ако се справи с работата си, парите му ще бъдат увеличени.