Графа и неговите музиканти бяха топло посрещнати от стотици фенове в Истанбул. Няколко дни след трите успешни концерта от националното си турне, артистите взеха уастие в специално събитие, организирано от генералното консулство на Република България.
С галаконцерта на 12 юни беше официално закрита програмата, посветена на популяризирането на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Освен Владимир Ампов – Графа, в програмата участваха също гайдарят Росен Христов и българската народна певица Глория-Мари, които развълнуваха многобройната публика със своите зареждащи изпълнения.

Сред гостите бяха представители на българската общност, на изселническите дружества от Истанбул и региона, дипломати, политици и приятели на България, а концертът се осъществи и със съдействието на Истанбулска голяма община.

След участието си в Истанбул, Графа започва усилена подготовка за двата големи концерта през ноември в Зала 1 на НДК. Изпълнителят ще излезе пред своите почитатели в два последователни дни на 27 и 28 ноември, за да представи специалната си концертна програма.

Част от билетите бяха разпродадени още в първите седмици след обявяването на новината за концертите. Предпродажбата ще продължи да бъде активна и през следващите месеци в мрежата на Eventim.