Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Ница на червени кортове с награден фонд 450 хиляди евро, след като отстрани израелския тенисист Дуди Села с резултат 7:5, 6:1 за 1 час и 8 минути игра.

Първият сет започна трудно за Гришо, който трябваше да отразява точка за пробив още при първото си подаване, но все пак успя да спечели сервис-гейма си.

Веднага след това той имаше няколко възможности за пробив и успя да се възползва от шестия си брекпойнт, за да поведе с 2:0.

При 5:3 обаче, когато сервираше за сета, вместо да подпечата успеха си, хасковлията допусна изоставане с 0:40 и въпреки че спаси първия опит за пробив на израелеца, той направи двойна грешка, с което загуби гейма.

Села изравни за 5:5, но при 6:5 за Григор, първата ни ракета отново имаше 3 брекпойнта и успя да реализира втория от тях, за да вземе сета.

Втората част бе тотално доминирана от българския тенисист. Той даде само един гейм на съперника си и спечели още първия мачбол, до който стигна.

За успеха си Гришо заработи 20 точки за класацията на АТР и 6885 евро, а в следващия кръг ще се изправи срещу поставения под номер две в схемата Жил Симон.