Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 2:6, 2:6 срещата си от втория кръг срещу Давид Ферер на турнира в Индиън Уелс от сериите "Мастърс".

Гришо не можа да окаже сериозна съпротива на 5-ия в световната ранглиста и приключи участието си в надпреварата.

Това бе втори сблъсък помежду им до момента, като и първата среща бе спечелена от испанеца на турнира в Синсинати с резултат 4:6, 6:1, 7:5.

Гришо започна мача отлично и спечели своето подаване. След това във втория гейм имаше две точки за пробив, но не успя да се възползва от тях и Ферер изравни резултата.

В третия гейм обаче започнаха проблемите за българина, който допусна пробив на сервиса си, но веднага след това съумя също да пробие подаването на испанеца и отново изравни резултата за 2:2. От този момент до края на първия сет обаче Ферер доминираше и спечели четири поредни гейма, с което и затвори сета в своя полза за 6:2.

Проблемите за Димитров продължиха и в началото на втория сет, като той загуби още първото си подаване, а след това съперникът му спечели и собствения си сервис и поведе с 2:0.

Григор все пак успя да се съвземе и взе един гейм на сметката си, но след това последваха нови тири поредни гейма за Ферер, който доведе нещата до 5:1 в своя полза. При този резултат Димитров отново успя да спечели подаването си, но в следващия гейм испанецът окончателно реши мача в своя полза, като затвори и втория гейм с резултат 6:2 за малко повече от час игра.