Григор Димитров записа паметна победа в историята на българския спорт като цяло. Хасковлията се наложи с 2:1 сета над световния №1 в мъжкия тенис - Новак Джокович в изумителен двубой, който продължи 3:04 часа.

Победата класира Димитров за трети кръг на ''Мастърс 1000" турнира в Мадрид, където нашето момче ще срещне Сантяго Хиралдо (Колумбия) или Станислас Вавринка (Швейцария), пише topsport.bg.

Успехът на Григор тази нощ ще се помни дълго. С отличната си игра и борбения характер, българинът си спечели уважението на испанската публика, която го изпрати на крака и с бурни аплодисменти. Това сториха дори и от щаба на Джокович, макар там усмивки по лицата да нямаше.

Новак Джокович пък си навлече гнева на феновете и на няколко пъти бе бурно освиркван, което вбеси сърбина и той трудно сдържаше нервите си на корта.

"Тази вечер Григор Димитров бе по-добрият играч и заслужено победи. Той бе концентриран през целия двубой. Надявам се да навляза във форма за "Ролан Гарос". Публиката? Нямам представа защо се обърна срещу мен, нищо нередно не бях направил", коментира Джокович след двубоя, пише lifеstyle.bg.