Голите снимки на принц Хари от гуляй в столицата на разврата Лас Вегас са тема номер едно вече цяла седмица.

Повечето го заклеймиха, а кралският двор изтръпна в ужасяващо предчувствие за последиците.

Дори помоли снимките да не бъдат публикувани в британската преса. Вестник "Сън" обаче показа на цял свят голото дупе на Хари, а собственикът на медията Рупърт Мърдок се изказа в защита на принца.

Той пък изтри профила си във Фейсбук, който беше под името Спайк Уелс.

Съветът е даден от кралските му експерти по етикет, които произнесоха своята присъда за Хари. Ингрид Сиуърд и популярният биограф Андрю Мортън са най-големите разбирачи на синята кръв на Острова.

"Смел като лъв, но винаги е принцът плейбой", казаха те пред "Телеграф".

Ингрид, главен редактор на сп. "Majesty", предполага, че Хари няма да реформира начина си на живот в скоро време. "Хари? Е, Хари си е просто Хари", казва тя и цитира мнението на негов приятел отпреди 15 години: "Той е открит и любящ, но не обича да му се казва какво да прави."

Военното обучение обузда своеволния му характер, но Хари все още обича да го играе доста непукист. Той беше непослушното момче, което се качи на покрива на двореца Кенсингтън и замеряше полицията със снежни топки, излапа златната рибка от украсата на масата на сватбата на гувернантката си Тиги Петифър, пише в. "Стандарт".

Крайностите на принца винаги са били част от неговия характер. Безгрижното му поведение го приближава до хората и го прави особено ценно допълнение към модерното кралско семейство.

Той е смел като лъв, остроумен и забавен и пълен с чар, но освен тези привични на Даяна качества, понякога има ужасяващи пропуски на преценката си. Като маскения бал през 2005-а, когато принцът избра да облече нацистка униформа, точно две седмици преди кралицата да води мемориална церемония за Холокоста.

Година преди това имаше свада в нощен клуб, когато той нападна фотограф. Сега фотографии на голия принц циркулират около света, след като той покани група от пияни момичета в хотелската си стая в Лас Вегас, където те играли билярд с прости правила - събличаш дреха всеки път, когато не успееш да вкараш топка. Хари току-що бил срещнал момичетата и не е имал представа какви и кои са те.

Той бързо останал без дрехи, но същинският проблем започнал, когато някой го е фотографирал. Въпреки двамата полицейски служители, които съблюдавали за реда, никой не е бил помолен да си предаде мобилния телефон, както се прави, когато член на кралското семейство е на частно парти.

След 48 часа снимките вече бяха в нета и всички подгониха престолонаследника.

Хари бил пристигнал във Вегас след цяла седмица празненства в чест на 27-ия рожден ден на Сам Брансън, син на милиардера сър Ричард Брансън.

Купонясването е било на частния му остров Некер в Карибите. Сред групата е и най-новата приятелка на Хари, 23-годишната Кресида Бонас, чиято полусестра Изабела е сгодена за Сам.

На пътуването до Вегас не са били поканени никакви момичета, но мъжкото парти нямаше как да продължи през цялото време. На партито около басейна коктейлите са сервирани от мацки по бикини и високи токчета.

Слухове, че Кресида е зарязала принца след скандала, защото се почувствала унизена, веднага плъзнаха. Като известен джентълмен сред жените по целия свят, Хари обаче едва ли ще страда.

Светът направи няколко коментара на неодобрение, но никой не заклейми принца като простак. "Той е все пак млад мъж, който иска да се забавлява", е преобладаващото мнение.