На 17 март от 21.00 часа в Sofia Live Club Help Me Jones ще представят новия си видеоклип към песента Made In China и дебютния си албум със същото заглавие.

Събитието ще започне и със специална премиерна прожекция на документалния филм Help Me Jones: One Concert in Sofia за българското синтпоп и ню уейв трио - част от паралелната програма на Sofia Film Fest. В него Мария Арангелова (режисьор и на клипа към парчето Rage of Mine на Help Me Jones) проследява подготовката, репетициите и реализацията на един концерт на групата в София. 

Поезията на Марий Росен (режисьор, актьор, поет и певец), авторската диско музика на Константин Тимошенко (композитор и DJ) и магнетичното присъствие на бек-вокала Андрония Попова (Nasekomix, Sentimental Swingers) превръщат филма в емоционална и откровена среща.

Веднага след нея на екрана на Sofia Live Club ще имаме удоволствието да видим и премиерата на видеото към едноименната песен от дебютния им албум Made in China. Режисьори на клипа са Борис Кънчев и Биляна Кирилова, а сюжетът разказва за човека като китайско божество на свръхконсумацията. След премиерата Help Me Jones ще представят на живо няколко нови песни и останалите парчета от дебютния си албум който излиза на пазара този месец от Art Eternal. В концерта ще се включат и специални гости.

Help Me Jones е синтпоп, ню уейв проект на казахстанския диджей и продуцент Константин Тимошенко и българския режисьор, поет, актьор и текстописец Марий Росен. Неизменна част от проекта е и беквокалът им - Рони от Nasekomix. Марий и Костя се запознават на уъркшоп по видеоарт в Естония, където заедно създават мултимедиен пърформанс с главно действащо лице - компютърно генерирано извънземно. През зимата на 2008-а се ражда и общият им музикален проект Help Me Jones, който само месец след пускането на първите си парчета в уеб-пространството получава покана да участва на престижните музикални фестивали Exit в Сърбия и Mellow Music Festival в София.

В последните години Марий, Рони и Костя активно творят музика, а списъкът със запомнящи се видеоклипове и концерти на престижни форуми се увеличава правопропорционално на феновете на проекта.

След дебютното  EP-то „Мракът Свети“, което включва всичките им песни на български, пролетта на 2013-а идва с дебютния им пълносвирещ албум Made In China.

Входът за прожекцията, премиерата и концерта е свободен.