Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън разказва в мемоарите си за разногласията с президента Барак Обама.

Като шеф на външнополитическото ведомство тя не е била съгласна с решението на Белия дом да не се въоръжават сирийските бунтовници и е предлагала да се премахне търговското ембарго срещу Куба, предават американските медии. Новата книга на Клинтън, наречена "Трудният избор", ще бъде пусната на 10 юни.

"Към края на мандата ми аз посъветвах президента Обама да преразгледа въпроса за ембаргото. Тази мярка не постигаше целите си и пречеше на нашата по-широка програма за действие в Латинска Америка", посочва бившият шеф на Държавния департамент.



Клинтън също така казва, че е настоявала да започне въоръжаването на умерените бунтовници в Сирия. "Президентът предпочете да се придържа към предишния курс и да не прави резки движения. Никой не обича да губи в споровете и аз също не правя изключение", пише в книгата си Клинтън.

Хилъри Клинтън е един от най-вероятните кандидати за президентския пост в САЩ през 2016 година. В средата на май социологическата агенция Ipsos съобщи, че по-голямата част от гражданите на САЩ гледат на нея като на вероятен победител на президентските избори. Засега 66-годишният бивш държавен секретар не е потвърдила, че ще се бори за най-високия пост в Белия дом, пише БГНЕС.