Холивудската звезда Илайджа Ууд ще участва в първия музикален уиски фестивал Bushmills Live, който ще се проведе в ирландската дeстилерия Old Bushmills на 20 и 21 юни.

Той е второто голямо име, обявено от организаторите, след като стана ясно, че на фестивала ще свирят мултиплатинената банда Сноу Патрол (Snow Patrol) в компанията на многократно награждаваните Иън Арчър (Iain Archer) и Фой Ванс (Foy Vance).

Звездната кариера на Илайджа Ууд стартира с ролята му на Фродо Бегинс в наградената с единайсет Оскар-а трилогия „Властелинът на пръстените”. След това той разгърна таланта си в „Град на греха”, „Светлината на миналото” и „Блясъкът на чистия ум”. Тази година 31-годишният актьор отново ще се превъплъти във Фродо Бегинс в новата американска продукция „Хобитът”.

Малко известен факт обаче е, че многократно награждаваният актьор е и също толкова талантлив музикант. Той притежава собствен музикален лейбъл Simian Records, а уменията си зад диджейския пулт показва в най-добрите клубове в Лос Анджелис.

Затова на сцената на Bushmills Live Илайджа Ууд  ще излезе със своя добър приятел  DJ Зак Кауи (Zach Cowie). Като дуо те са свирили и на други събития на Bushmills, но само в САЩ и под името Уудън Уисдъм (Wooden Wisdom).