Около поп-фолк изпълнителката отново се носят слухове и клюки.

Този път запознати твърдят, че Анелия е циганка, дори се кълнат, че мълвите са сто процента истина, пишат kliuki.net.

Според  източници бащата на Анелия бил българин, а майка й ромка. Певици от фолк гилдията твърдят, че бившата на Коко Динев много приличала на двете ромски перли Софи Маринова и Бони, но Анелия се заела да оправи визията си, за да не личи смесената й кръв. В зората на кариерата си, хитовата изпълнителка говорила на диалект, характерен за ромите и заваляла думите по доста странен начин.

Злонамерени колежки на Анелия споделят, че снимките от преди години потвърждават циганската кръв на Анелия. Дебелите й вежди, по- мургавата кожа и излъчването съвсем я издавали, но певицата се зае да се преобрази и скри следите, коментират още в чалга средите. „Все пак тя си остава абсолютна циганка!”, не крият завистта си колежки, които се конкурират с Анелия. Слуховете за смесената кръв на певицата не датират от сега.

Говори се, че в ученическите си години Анелия била гадже с музикант от циганска фамилия, но и до ден днешен тя пази това в тайна.

Самата Анелия често се е обръщала към тези, които я заклеймяват като ромка с думите: „Какво лошо има да си циганка?! Дори да съм такава, не виждам смисъла да го крия!”.