Без водещи на прогнозата за времето има опасност да остане Нова тeлевизия. След като стана ясно, че синоптичката Никол Станкулова е бременна отново и след борени седмици предстои да слезе от екран, осведомени източници издадоха, колежката й Гери Малкоданска също очаква второ дете, твърди "Уикенд". Бременността на Гери не е толкова напреднала като на Никол, но е много вероятно къдрокосата хубавица скоро също да излезе в болничен.

Първата бременност на Гери бе тежка и синът й Лео се роди преждевременно. Поради тази причина страхът за бебето, което в момента износва, e голям. Запознати твърдят, че Малкоданска не искала да рискува, като работи до последно. Червенокосата красавица предпочитала да си почива и да пази леглото.

Тя неведнъж е разказвала за тревогите, които имала с 3-годишното си момченце. „Проблемите започнаха в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно щеше се случи обаче, никой не можеше да каже. Страхът е, че ти може да родиш детенце, което тежи под килограм. Страхът е, че то може и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията. Не знаеш в много дълъг период дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти – раждането, е съпътствано от най-големия ти ужас!”, споделя младата майка за перипетиите, през които е преминала. И допълва, че през последните седмици от първата си бременност се придвижвала с инвалидна количка и извършвала минимални движения, за да не предизвика раждане. „Чувствата са много противоречиви. Аз нямах щастието да родя и да прегърна детето си. То ми беше взето на секундата”, спомня си синоптичката.

Въпреки трудностите, тя успяла да се справи психически с подкрепата на мъжа си – интериорния дизайнер Алекс Ковачев. „Беше наистина тежък период. Аз бях много притеснен за бебето и за Гери. Тя беше 40 дни в болница, не й даваха да мърда. До банята ходеше с количка. Не беше приятен момент в живота. Събраха се много неприятности наведнъж и продължиха доста дълго време. Ние научихме много неща. Открих още причини, заради които да й се възхищавам. Тя прояви невероятна сила и смелост в моменти, в които не се знаеше какво ще стане!”, казва дизайнерът по адрес на половинката си.

Когато малкият Лео се появил на бял свят, те не смеели да се зарадват, защото не знаели дали новороденото ще оцелее и дали ще има дългосрочни последици върху здравето му. Бебето тежало едва килограм и 200 грама и прекарало в кувьоз близо 2 месеца. Родителите му имали право да го виждат по половин час на ден, но това време било крайно недостатъчно за тях. За щастие, детето вече е на почти 3 години и се развива нормално.