Ивана се завърна в Айтос, където изнесе концерт с фолклорни песни, част от “Славееви нощи”. Певицата даде интервю за местно издание, в което разкрива за любовта си към родния град.

“Тук няма звезди, нито пък искам да се чувствам като звезда в Айтос. За хората съм си Ваня. Минавайки сега край пейките всеки ми казва “Здравей, Ванче. Как си, как я караш?” Тук, в Айтос няма Ивана и не е необходимо. Така ми е много по-истинско. Тук съм си вкъщи. Айтос е моят свят”, споделя изпълнителката.

Зрителите на телевизия “Планета” и “Планета Фолк” определиха в класацията “50 златни хита” своите любими песни на Ивана и това са “От извора” и “Само веднъж се живее”. Двете композиции са авторски, но отдавна се приемат от публиката като народни. Именно тях тя ще представи в Летния театър в Стара Загора на 11 юни – мястото, където тя спечели първата си награда в професионалната си кариера по време на фестивала “Тракия Фолк 2000”. Сега Ивана ще се качи като единствената обявена от публиката Мегазвезда на телевизия “Планета”, а поводът е “25 години музикална компания “Пайнер”.