- Здравей, Ивет, казват, че лекоатлетките са спортистките с най-красиви тела. Смяташ ли, че това е така?

- Лично за мен спортните тела изглеждат прекрасно, но аз съм по цял ден заобиколена от спортисти. Може би, ако си в модните среди, гледаш с друго око на нещата.

- Как поддържаш формата си?

- Моята форма е не моята фигура, а това, което успявам или не да покажа на пистата. Тази форма се поддържа с много, много тренировки и начин на живот, съобразен с тях.

- Освен професионален спортист ти си и много красиво момиче, остава ли ти време да се чувстваш жена, имайки предвид, че постоянно си ангажирана с тренировки и състезания?

- Чувствам се жена най-вече на пистата, когато бягам, когато печеля. Бягам пред 100 хиляди души на стадиона, а милиони гледат пред малкия екран. Една снимка, корица или поза не могат да ми дадат същото чувство!

- На какъв грим залагаш?

- Залагам на лек, приятен и ненатрапчив грим.

- Специализирана биокозметика или крем от супермаркета?

- Никога от супермаркета! Не и за лице! Използвам продуктите на Avon, които хидратират кожата ми и поддържат естествената й красота. Фен съм на серията Solutions, която съдържа ефикасни съставки, вдъхновени от природата и подсилени от науката. С помощта им постигнах мечтания за мен резултат. Сега си позволявам по-често да излизам без грим и вече няма какво да крия, защото кожата ми изглежда свежа и красива.

- Какво те кара да се усмихваш?

- Най-обикновените малки неща, които често спираме да забелязваме.

- Имаш ли някакъв специален ритуал, преди да стартираш по време на състезание, някаква своя молитва, която казваш?

- Не. По-скоро си повтарям, че сега е моментът, в който трябва да дам всичко от себе си.

- Как върви любовта, чувстваш ли се щастлива в момента?

- Винаги съм щастлива. А любовта е прекрасен източник на неизчерпаема енергия.

- Имаш много златни медали и отличия, има ли обаче състезание, което винаги си мечтала да спечелиш?

- Всеки спортист мечтае за медал от олимпийските игри. Това, че са едва на всеки 4 години, ги прави особено специални.

- Хората те харесват и цяла България се гордее с „хубавата Ивет”, случвало ли ти се е обаче да усетиш и злобата и завистта на хората?

- Директно - не. Обикновено такива хора „мишкуват” скрити зад клавиатури, псевдоними и чужди думи. Нямат доблест да застанат срещу теб. Истинските хора не се срамуват да покажат възхищението си открито, да те подкрепят, да те посъветват дори. За мен съществуват само те.

- Не ти ли писна от всекидневни тренировки, не виждаш ли живота си като красавица, която по цял ден обикаля моловете?

- Това живот ли е да си красавица, обикаляща моловете? И наистина ли има такива жени? Горките.... Не искам да звуча поучително, но един ден след теб остава само това, което си постигнал и направил. В спорта много малко са тези, които се качват на най-високото стъпало, и затова ги уважават в цял свят, а красавици по моловете - много.

Източник: в. "Новинар"