Непознат запис с музика на Кърт Кобейн ще бъде издаден заедно с новия документален филм за рок легендата - Montage Of Heck.

Режисьорът на лентата Брет Морген сподели, че е успял да се добере до 12-минутно акустично изпълнение на вокалиста на „Нирвана”, което ще бъде включено в саундтрака към продукцията. Филмът ще бъде почти изцяло озвучен от малко познати или неизвестни парчета на Кобейн.

Montage Of Heck имаше премиера на фестивала в „Сънданс” през януари, а през май ще се завърти по HBO. Изпълнителен продуцент е дъщерята на Кърт – Франсис Бийн Кобейн, а лентата е получила одобрението на съпругата на музиканта Кортни Лав. Това е първият филм за певеца, който се прави със съгласието на неговото семейство.

От HBO твърдят, че лентата ще разкрие архивите на Кобейн, в които има непоказвани досега видеозаписи с музиканта, музика, рисунки, снимки и дневници.

Междувременно анонимен потребител на YouTube публикува в мрежата песен, за която твърди, че е на „Нирвана”. Кортни Лав веднага заяви, че ще го съди, защото парчето е фалшиво.