Десет години чакане за месец и половина снимки – това е времевата равносметка на Георги Тошев за филма, посветен на
„Необяснимо” подрежда пъзела на невероятната й кариера с микс от архивни кадри, изповеди в дома на примата, бекстейдж включвания от концерта й в Брюксел и последната й фотосесия, дело на Васил Къркеланов.

“Имал съм шанса да срещна и снимам световноизвестни артисти, но вълнението да се доближа до личността на Лили Иванова смятам за привилегия. Това беше един от най-трудните ми филми, защото как можеш да разкажеш една историческа личност, която е част от живота ти?”, споделя журналистът.

С режисьора Ема Константинова и оператора Румен Василев разпитват известни българи от близкото обкръжение на звездата като Васко Василев, Цветана Манева, Татяна Лолова и Денис Ризов.

“Не обичам уморени хора. Ако си уморен, стой си вкъщи. Аз никога не съм уморена.”, споделя изпълнителката на „Ветрове”, подготвяйки се за новия си голям концерт на 13 февруари на сцената на Софийската опера и балет.

Премиерата на „Необяснимо” ще бъде на 22 декември от 19 ч. в кино „Одеон”, а на малък екран лентата ще бъде излъчена в ефира на bTV на 28 декември от 17 ч.