Кали се похвали с нова диплома-за икономически специалист за форекс пазарите и е на път да стане финансова акула. 44-годишната Галина Димитрова, както е истинското й име, пробва да стане психоложка и дори завърши висше, но не успя в това поприще. Затова решила да смени рязко специалността и да стане момиче от Уолстрийт. Интересното е, че курсът за новата професия е платен от скъп на фолкаджийката човек, който й направил подарък.

Форекс търговията няма точно определено място и не предполага лична среща между участниците, доколкото те се намират в непосредствен и постоянен контакт помежду си с помощта на различни технически средства. Сделките се извършват посредством компютърни терминали, с които са свързани в мрежа големите банки (търговски банки) и брокерски къщи. Търговски банки, специализирани във валутната търговия, обслужват валутния пазар в качеството на дилъри, т.е. сключват сделки както за сметка на своите клиенти, така и за собствена сметка.

При съвременната разгърната и модерна световна информационна и комуникационна мрежа може да се говори за единен световен пазар на валута. Засега обаче Кали ще продължи и с изявите си на сцената, докато не се утвърди в занаята. 

снимка:инстаграм