Фондацията на Кевин Спейси, която подпомагаше млади актьори вече е закрита. Тя преустанови дейността си, макар и да съществува от 2008 година. Решението да я приключи взел филмовата звезда, срещу когото миналата година бяха отправени обвинения в сексуален тормоз. Припомняме ви, че след като колегата му Антъни Рап разкри, че в миналото е бил изнасилен от Спейси, двукратният носител на "Оскар" обяви публично, че е гей.

Предполага се, че именно тези разкрития от страна на Рап са повлияли на решението на Кевин да прекрати дейността на фондацията "Кевин Спейси". Има голяма вероятност тя да е затворена под натиск на институции борещи се с насилието. Още повече, че след като актьорът Антъни Рап призна, че е станал сексуална жертва и много други преминали през школата на звездата от "Американски прелести" потвърдиха, че такива действия от страна на Спейси е имало и върху тях.

В изявление на сайта на организацията се посочва, че тъй като дейността й вече не е осъществима, фондация "Кевин Спейси" се закрива. Управителният съвет също така изказва благодарност към всички партньори и организации, с които фондацията си е сътрудничила през през годините, за отлично свършената работа. "Кевин Спейси" е основана през 2008 г., докато изпадналият в немилост актьор е творчески директор на лондонския театър "Олд Вик", с цел да подпомага млади актьори и обещаващи таланти в киното, сценичните и изпълнителските изкуства.