Кичка Бодурова е една от най-обичаните ни естрадни звезди вече десетилетия наред. Всенародната любов към певицата лъсна и по време на участието й във „ВИП Брадър", където цели 6 седмици зрителите я спасяваха от изгонване. Доскорошната съквартирантка вече прелетя океана, където сподели, че я очакват безброй лични и професионални ангажименти.

Часове преди полета си обаче тя даде интервю, в което бе по своему откровена. На изпроводяк Бодурова сподели, че дни след излизането си от Къщата тя все още се чувства под строго наблюдение, а най-искрената й мечта е прякорът й Баба Кица да се превърне в реалност, пише ''Всеки ден''.

- Как се чувствате след излизането си от Къщата?

- Чувствам се прекрасно! Получавам поздравления отвсякъде за достойното ми представяне.

- Очаквахте ли, че ще стигнете до финала?

- Честно казано, не го планирах. Аз знам, че имам много фенове, но ми се искаше дори да ги помоля да не настояват да оставам дълго. Не съм човек, който обича да се съобразява с другите и ми беше наистина трудно. Особено с някои - невъзпитани и грубияни.

- Доволна ли сте от победата на Джино и от подреждането на финала?

- Много... Той е прекрасен млад мъж, много чист и външно, и вътрешно. Много добър и затова наивността на места го подхлъзваше. Но аз най-много се радвах на него в Къщата.

- Трудно ли взехте решението да участвате в шоуто?

- Имах покани да участвам и преди, и все не успявах. Видях го като предизвикателство и каляване на нервите, компромиси с егото. И така се получи. Не съжалявам.

- Кой от съквартирантите ви разочарова най-много и защо?

- Не искам да си спомням. Но едно бих казала само - никога не съм предполагала, че може да съществуват толкова груби хора, на които не си направил нищо, а те държат в себе си вулкан от злоба. Предполагам колко мъчително се живее с подобна вътрешност.

- Кой бе най-тежкият момент в Къщата за вас?

- Когато се заклех в детето си и това не значеше нищо за някои безверни. Това бе като нож, забит в мене. Всеки, който е родител, може да разбере какво значи това.

- Извън Къщата бихте ли изгладили конфликта си с дует „Ритон"?

- Аз нямам конфликт с никого. Не обичам конфликтите и не ги започвам никога аз, но е нормално в един момент да не ти издържат нервите. За някои професионалната обида е по-важна от личната. За мен достойнството ми стои над всичко. Не обичам грозните, обидни думи. Обичам, когато се говори с факти, а не с грозни епитети. Но всеки е различен. Щом те се разбират - Катя и Здравко, това е важното. Пожелавам им много концерти в бъдеще! И да оправят отношенията си с родителите си. Това е толкова болно.

- Излязоха неопровержими доказателства, че сте изнесли концерт в „Сийзърс палас". Какво бихте казали на всички онези, които не спираха да повтарят, че лъжете?

- Никога не преувеличавам и не лъжа, защото съм много горд човек. Но това не е толкова важно. По-важно е, че публиката, която ме обича и идва на моите концерти, знае това и го чувства във всяка изпята от мен дума. По-важно е, че имам приятели, които ми вярват и знаят, че винаги могат да разчитат на мен.

- Смятате ли, че в предаването създадохте приятелство с някого и с кого?

- Не обичам големите приказки. Нека видим във времето какво ще се случи. Но аз ще поддържам връзка с двама със сигурност.

- Вълнувате ли се още от междуличностни войни - кой има по-големи успехи, кой е продал повече албуми?

- Знаете ли, знам коя съм и това ми звучи малко смешно. Никога не съм обичала да гледам в чуждия двор, нито съм се интересувала или сравнявала. А ако попитате колеги от моето поколение, може би ще ви обяснят малко по-подробно. Знам само какво съм направила аз и съм доволна и професионално, и житейски от себе си.

- Повярвахте ли на пламналата любов между Гъмов и Преслава?

- Преслава изглежда умно, талантливо и красиво момиче и направи малък театър, но не мисля, че ще има нещо сериозно между тях. Гъмов може само да бъде лакеят в колесницата на Преслава, който стои отпред, а не вътре.

- В ежедневието обичате ли да готвите? Често се карахте с Иво Танев за кухнята.

- Нека уточним това - не исках да готвя. Но когато някой приготвя храната на 15 души, трябва все пак да спазва някаква хигиена. Кристина си тръгна от шоуто с половин зъб от това. Пък и бях свидетел на неща, за мен неприемливи, за един добър готвач. Все пак и аз съм имала ресторант и съм наблюдавала главния ми готвач, на когото плащах $25 на час какво прави. В Къщата бяхме хора с различни разбирания и изисквания. Затова не упреквам никого. Аз съм яла седмици наред хляб и шарена сол. Важното бе да има мир и да не ме изкарват с големи претенции. Аз съм човек, който знае и 2, и 200.

- Какво мислите за звезди като Джорджано?

- Хм, Джорджано звезда ли е? То у нас всичко е възможно! Ами след като може да си продава стоката и има кой да му я купува?

- А за такива като Светлана и Моника?

- Попитайте Ернестина - тя ги познава по-добре.

- Подкрепяте ли лудориите, които прави дъщеря ви, и изобщо имате ли власт над нея да я контролирате по някакъв начин?

- Една Риана се снима гола... и много още. Всяко младо момиче иска да бъде харесвано. Кристи живее с първия си приятел, с него е от 10 клас. Може би защото не ходи по мъже, иска да се показва по този начин. Тя има прекрасно тяло, арт татуировки. Тя следваше и паралелно с това снимаше за списание „Тату". Издържаше се напълно сама. В началото бях против, но след като виждам, че го прави за удоволствие, защо не? Кристи е млада дама с висок морал... Или може би просто аз съм от старата генерация. Както навремето нашите родители не приемаха късите ни поли, та така и аз сега.

- Готова ли сте вече да бъдете баба?

- Да, разбира се! Това ще бъде сигурно следващият щастлив миг, дано го доживея. Даже казвам на Кристи: „Айде, направи ми едно внуче и ми го давай. Направо си го закарвам в България и ще идваш да си го виждаш от време на време".

- Мислили ли сте си някога какви щяха да ви бъдат сегашните години, ако ги изживявахте в България?

- Не, никога не съм си мислила за това. Но сигурно щях да правя нещо друго освен пеенето, може би нещо подобно, каквото правя и сега там. Винаги съм си мислела за старостта и някак си съм се страхувала не от бръчките, а от това да бъда независима и да мога да си посрещам нуждите. Аз съм бизнес дама и със сигурност щях да спретна нещо.

- Къде могат да ви видят вашите почитатели в България? Имате ли ангажименти?

- Всъщност ангажименти наваляха толкова много, само за Нова година имам отсега 6 покани, но за съжаление няма да мога да ги поема. Имам други планове.

- Работите ли върху нови песни?

- Преди да вляза в шоуто, записах 2 нови песни. Прекрасни са! Можете да ги чуете в интернет - едната се казва „Не продават любов" и другата от „Златният Орфей" - „Довиждане, любов".

- За какво смятате да похарчите хонорара си?

- Нека първо да го получа и ще помисля... Но със сигурност ще бъде похарчен в България!