Фатално се оказа участието на Кичка Бодурова във „ВИП Брадър" миналата есен. Нервите, които певицата хвърли в риалитито, и сълзите, които проля, са й докарали неизлечимо заболяване на щитовидната жлеза, призна певицата.

Положението й било толкова сериозно, че се налага операция, а след това ще трябва да пие лекарства до края на живота си.

Симптомите се появили още когато Кичка се върнала в САЩ след края на „ВИП Брадър". Тя започнала рязко да пълнее, ръцете и краката й били вечно студени, все се чувствала уморена и не можела да се наспи. Един ден случайно напипала издатина в долната част на шията си. Отишла на лекар и чула страшна диагноза.

Оказало се, че певицата е развила автоимунно заболяване, което унищожава щитовидната й жлеза и не може да бъде излекувано. Това е известният тиреоидит на Хашимото, от който страдат много жени по света и се появява в ситуации на огромен стрес. Смята се, че в подобна ситуация тялото се чувства застрашено и започва да търси „враг", който да атакува. И тъй като няма реална зараза, която да унищожи, се насочва към собствените си органи. В случая с Кичка - към щитовидната жлеза.



Певицата минала курс на лечение с хормонални хапчета, които обаче се оказали безсилни да подобрят състоянието й. Сега й предстои операция, тъй като в жлезата й били настъпили необратими изменения. Лекарите й казали, че не е изключено да се наложи да махнат целия орган. След това трябва да мине на лекарства, които ще пие цял живот.

„ВИП Брадър" ми докара това", плачела Кичка пред приятелите и семейството си. В шоуто тя изживя едни от най-трудните дни в живота си. Беше ежедневно подлагана на обиди и унижения от страна на колегите си и доскорошни приятели от „Ритон".

Катя и Здравко успяха да спечелят на своя страна във войната повечето от останалите съквартиранти в Къщата. Особено агресивен беше актьорът Станимир Гъмов, който директно я нападаше по възможно най-грубия начин, като не й оставяше никаква възможност да се защити. Сега Кичка съжалява, че въобще се е съгласила да влезе в шоуто. Но вече е късно.

Все пак лекарите уверяват, че няма опасност за живота й, ако спешно се подложи на операцията. След нея й препоръчват за избягна стреса и многото работа. Ето защо тази година се очаква тя да намали концертите си, които по традиция прави през лятото из цяла България, и да се отдаде на почивка и презареждане. Но това няма да върне здравето й.