Младият рапър е израснал в музикално семейство и може би именно това предопределя съдбата му.

Твърди, че майка му хвърлила пъпа му в някоя телевизия и вероятно точно по тази причина много обича медийните изяви.

"Още като почнах да мисля с какво да се занимавам, исках да е музика. После като кандидатствах малко се колебаех между музика и масови комуникации, но в крайна сметка ме приеха поп и джаз пеене в музикалната академия", разказа Криско в тв интервю.

Все пак големият успех, който постигна за толкова кратко време не е бил някаква огромна цел за него. По-скоро си обяснява фактът, че така бързо се наложи на родната музикална сцена с факта, че е имал късмет.

"При първите песни, които пусках, тъкмо навлизаха сайтовете за видеосподеляне и още не знаех много за тях. Един приятел ми каза, че някой ми е качил песента и са ме гледали 200-300 хил. човека. Спонтанно почнаха да ми звънят някакви хора за участия", спомни си още рапърът.

Признава, че в последните две години е станал истински работохолик.

Сутрините му започват с писане на музика, защото освен за себе си, той създава мелодии и за други изпълнители. Не може да каже дали изкарва много пари с професията си, но е категоричен, че са му достатъчни. Според него твърдението, че музикант къща не храни, в наши дни не е вярно.

"Опитвам се да се издържам с това. Мисля, че могат да се случват тези неща и един музикант може да храни къща - може да си докара нормални доходи", добави още Криско.