Стремежът на актьора Мариан Вълев да участва активно в писането на сценария за 4-тия сезон на „Под прикритие" е на път да изиграе лоша услуга на хитовия сериал.

Съветът за електронни медии бе засипан от жалби срещу вулгарните изрази и порно сцените, а сред възмутените е даже и шоуменът Слави Трифонов.

В новите серии на криминалния епос героят на Вълев - гангстерът Росен Гацов - Куката, шашка с вулгарен речник. „Ще ти подам един хуй в устата!", „Ще го еба в щръкналите уши", „педераст", „Пфу, господ..., мършо!", са само част от цинизмите, леещи се от ефира на държавната БНТ.

„Изящната" словесност на Мариан Вълев е гарнирана с няколко секс сцени, пред които бледнеят даже чалга клиповете от фолк телевизия „Планета". Заради бруталните сцени продуцентите на сериала могат да отнесат глоба от 30 000 лева, стига, разбира се, от СЕМ да решат, че епизодите са неподходящи и вредят на детската аудитория, пише ''Всеки ден''.

Оказа се, че основният виновник за тази ситуация е не продуцентът и главен сценарист Димитър Митовски, а актьорът Мариан Вълев. Из коридорите на БНТ се мълви, че в последната година Вълев е влязъл под кожата на продуцента и е съумял да се вреди сред екипа от сценаристи. Мариан настоявал в новия 4-ти сезон на „Под прикритие" да изобилства от секс сцени и героят му Росен Куката да говори на език, доближаващ се максимално до речника на бандитите. „Всичко трябва да е както на улицата, иначе олеквам. Взимам съвети от истински гангстери, те повече разбират от вас!", спорел с останалите сценаристи самозабравилият се от връхлетялата го слава актьор.

Вълев имал най-големи творчески различия с единствената дама в екипа от сценаристи Ваня Щерева, която доста се възмущавала от прекалено разюзданите секс сцени. Вместо да чуе доводите на колежката си, Мариан я посъветвал да гледа номинирания за 5 статуетки „Оскар" холивудски шедьовър „Вълкът от „Уолстрийт". „Нашият май се помисли за Леонардо ди Каприо...", злобно подмятат по адрес на Росен Куката част от актьорите от „Под прикритие".

В актьорските среди не е тайна, че Мариан се е изпокарал с няколко свои колеги. Той например не разговаря с младата си колежка Снежана Макавеева, след като миналата година двамата бяха за кратко гаджета, но се разделиха със скандал. Актьорът и пишман сценарист не се долюбва и с Владо Пенев, който изпълнява ролята на комисар Попов в „Под прикритие", както и със Захари Бахаров, с когото в сериала са престъпен тандем. „Той често идва неадекватен на снимки, но като сценарист енергично взима решения еднолично и се опитва да диктува реплики на останалите актьори. Това очевидно дразни Захари Бахаров, Владо Пенев и другите. Всички обаче си траят и му гледат сеира, тъй като Мариан е протеже не само на Митовски, но и на програмната директорка на БНТ Севда Шишманова...", подмятат из кулоарите на „Сан Стефано" №29.