Мариан Вълев е новодомец, похвали се самият той, макар според него новото му жилище да не е достойно за хвалба.

Само преди месец актьорът, станал известен с ролята си на Куката от „Под прикритие", се сдобил с чисто нов апартамент в периферния център на София, за който броил 37 000 евро.

„Не мога да се меря нито с холивудските актьори, нито с американските гангстери, защото не съм си купил имение с басейн, а едностаен апартамент, тип гарсониера", проплака Вълев.

Доскоро Куката обитаваше квартира в района на НДК, която споделяше със свой приятел театрал. След като се позамогна покрай внезапно връхлетялата го слава от „Под прикритие" обаче, Вълев реши, че му е крайно време да се сдобие със собствено жилище.



45-годишният актьор сметнал, че е най-разумно да бъде далновиден в разходите си, заради което се спрял на покупката на малко жилище, пише ''Всеки ден''. Със спестените си средства от последните няколко години Мариан купил 42 квадрата гарсониера, ново строителство, източно изложение.

„Несигурността в професията ме уплаши да си купя дом с ипотечен кредит. Днес имам работа, но знам ли как ще е утре? Именно заради това на този етап прецених, че е по-добре да не се обвързвам с кредити", разказва за финансовите си несгоди варненецът.

Освен това Куката се оплака, че доходите му от „Под прикритие" са обратно пропорционални на голямата му слава. На епизод той получавал едва по 500 лева, като в месеците, когато не се снима, респективно не се разписва срещу никакво възнаграждение.



„Хонорарите от театъра ми стигат, колкото да си купя храна и да си платя сметките. От изкуство в България не се живее", категоричен е мафиотът от сериала на БНТ.

Междувременно Вълев обясни, че няма да участва в петия сезон на „Под прикритие". Куката призна, че образът му вече е изчерпан и няма какво повече да даде на поредицата. Занапред щял да се развива единствено като сценарист.