Фамилията на Къци Вапцаров живее по свои правила и поради това има малко семейни приятели.

Къци и Меги имат частна детска градина, а когато се приберат от работа се затварят с момчетата си - Асен (19), Александър (11) и Йоан (5). Играят с тях различни игри и четат приказки, като дори ги записват на дискове, и ги слушат отново заедно.

За Къци и Меги срещите с хора на тяхната възраст са скучни, тъй като двамата не се интересуват от популярните теми за пари, коли, марки телефони и ресторанти.

"Аз съм идеологът, стратегът и командирът на отбора. Меги пък е интелектуалецът вкъщи, нея питаме за всичко", признава водещият пред списание "Story".

Къци върши част от домакинската работа, защото жена му не е "мияч и чистач", за да поема всичко. Той готви, подрежда и пазарува, и е научил децата всеки да мие собствената си чиния и да чисти стаята си.

Меги е приела ролята да следва съпруга си в неговите идеи и цени разнообразния живот с него. "В много от маниите, през които съм преминавал, тя е била до мен. На 45 години реших отново да ставам студент и записах кинорежисура. Тя - психология". От време на време единият посещавал лекциите на другия, а вечер си разказвали вълненията от университета.