"Аз съм като карикатура на самия себе си и това ми харесва, това е нещо като маска. За мен карнавалът във Венеция продължава цяла година", заявява Лагерфелд.

Външният вид на дизайнера с годините е станал абсолютно изпипан, фиксиран и идентичен и негова безспорна "запазена марка" на червения килим.

Той съчетава класиката с модерните тоалети на съвременните дизайнери, обича малката си опашка бяла коса и счита себе си за диктатор в модата.

Карл Лагерфелд, който от 1983г. е начело на една от най-луксозните модни марки "Шанел" и създава модели за не по-малко известния моден бранд "Фенди" от 1965г., не пести мнението си за нито една знаменитост.

Без да се притеснява, той нарича певицата Адел "малко по-дебела", съветва Пипа Мидълтън "да показва единствено гърба си", а американския художник Анди Уорхол определя като "меко казано отблъскващ".

Германският моделиер обаче продължава да се отличава от останалите заради способността му да отправя критика не само към околните, но и към самия себе си.

Известен е фактът, че Лагерфелд нарича себе си "изрод в риза" и откровено заявява, че няма човек на тази планета, който да е наясно с истинската му същност.

"Толкова години съм работил върху изграждането на определен образ на самия себе си, че смятам това за невъзможно. И това е моето желание - дори тези, които най-дълбоко обичам в душата си, да нямат достъп до тези кътчета" - казва той.

"Аз не искам да бъда реалност в живота на другите, искам да бъда привидение което се появява, а след това изчезва", заключава големият дизайнер.