Топ фотографката Велислава Каймаканова ще учи как се прави от нищо нещо родни знаменитости като Иван Ласкин и Владо Николов във „Фермата“, чийто старт беше снощи в ефира на bTV.

Главната й задача е да покаже на ентусиастите, които се борят за наградата от 100 000 лв., как да превърнат непотребните си вещи в необходимост.

„Продуцентите искат участниците да виждат с моите очи и да работят с моите ръце. Когато видя една вещ или празно пространство да знам дали имам малко материал, дали имам много материал, как на моментта да бъде полезна, да има стойност и разбира се, да бъде красива“, издаде пред bTV тя. За целта Каймаканова ще посещава наичинаещите фермери всяка седмица, а полето ще се яви нейна работилница. Една от задачите, с които фотографката ще предизвика участниците в третия сезон на риалити формата със слоугана „Ново начало“, е да изработят лампа от пластмасова бутилка.

Самата тя е успяла да конструира такава преди 7 години. Това не е най-голямото предизвикателство за героите, които ще осъмнат в праймтайма под примитивно скеле и с условието сами да построят фермата от нулата. Идеята за оцеляването в сурови условия само със знания и воля ще рефлектира във всеки аспект на шоуто – от принципа „каквото си отгледаш, това ще ядеш“, до изработката на съдовете.