Лекоатлетът Тихомир Иванов, който се прочу покрай словесните си атаки срещу Григор Димитров в Рио, се загаджи. Спортистът се събра с колежката си Елеонора Драгиева. Любовта между двамата пламнала не другаде, а именно на дюшека в спортната зала. От началото на 2018 година Елеонора е част от групата на треньора Георги Гетов, а спортът й е в кръвта.

Тя е дъщеря на бронзовата медалистка от световно първенство в зала–Емилия Драгиева. 19-годишната наследничка е шампионка на България за девойки до 20-годишна възраст, но все още е далеч от постиженията на голямата звезда в дисциплината - Мирела Демирева. Що се отнася до гаджето й Тишо, 24-годишния плевенчанин е доста напред с постиженията в спорта, пише „България днес”. Той завърши десети на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Обявиха Григор за разочарование №1 на 2018-а

За съжаление, няколко месеца по-късно се размина на косъм с медал от европейското първенство в зала, където остана четвърти. На същата позиция Тишо финишира и на световния шампионат през 2017 в Лондон, където постигна личен резултат от 231 см.

Тихомир Иванов нашумя и с възмущението си към Григор Димитров в Рио. Тогава той публикува скандален пост на страницата му в инстаграм. „Поне да поздравяваше съотборниците си нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш”, написа тогава той. А заедно с лекоатлета Митко Ценов дори се заканиха следващият път, когато срещнат Димитров, да го заговорят на английски. Тенисистът не отговори на провокацията по никакъв начин, като тотално се дистанцира от българите. И дори отказа да говори с българските медии на състезанията.

Иванов от своя страна нямаше особен късмет през миналия сезон. Наложи му се да претърпи операция в Турция след контузия на бедрото. Той обаче се възстанови напълно и тренира на 100%. Неговата основна цел е да направи голям удар на олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Гришо уточнил с Никол: Първо тенисът, после ти

Тишо е сред претендентите за финали, а с малко повече късмет и за медал. Освен него, огромни надежди в леката атлетика се възлагат и на Мирела Демирева. Междувременно братът на Тишо–Михаил също върви по неговите стъпки. 20-годишния младок вече има лично постижение от 213 см, но специалистите смятат, че може да задмине и брат си. Освен в скок на височина, Мишо се състезава и в скок на дължина.