Сръбската легенда Лепа Брена се срещнала с българската пророчица Ванга през 1989 година по време на първите си изяви у нас - преди големия концерт на стадион „Васил Левски".

Преди срещата тя била много притеснена и решила да подари на Ванга копринен шал, който като го докосне, да я накара да се почувства добре. Това сподели самата певица в интервю за Би Ти Ви.

„Това е шал, който ми подаряваш от сърце", казала пророчицата.

„И каза също, че е написала книга и там имало един пасаж, че в България ще се появи жена със сребристо руса коса и тя ще дойде от небето, която българите ще обожават като тяхна. И на мен ми го показаха този текст - тогава точно имах такава сребристо руса коса. И Ванга тогава ми каза, че ще се омъжа за мъж с бяла униформа, ще имам двама сина, а аз я попитах: „Няма ли да имам дъщеря", спомни си певицата.



„Като дойдеш през септември, непременно да ми се обадиш", настояла няколко пъти Ванга. Лепа Брена тогава имала намерение една година да си почива и да не се занимава с концерти и интервюта. Нямала никакви планове да идва в България. Следващото лято, когато била вече заедно със съпруга си, почивала на море в Хърватска. Тогава й се обадил мениджърът й Рака Джокич, за да й каже, че на 1 септември ще пътуват до България.

„Като ми го каза, просто ми се подкосиха краката като се сетих какво ми каза Ванга - че ще ходя в България през септември, и веднага ми се завъртя целият филм. Тя ми позна всичко и разбира се, като пристигнах в България, веднага отидох при нея, поздравих я. Тогава се случи онзи велик концерт на стадион „Васил Левски". Беше нещо невероятно", разказа звездата.