- Лияна, какво е за теб да бъдеш телевизионна водеща със собствена рубрика?

- Голяма чест ми оказа екипът на "Пред банята" - Емил Кошлуков, Иво Райчев и Николай Александров. Чест е за мене да застана до такива имена и професионалисти.

- Как те избраха?

- Разбрах, че са искали да разнообразят предаването със светска рубрика. Затова са търсили водещ, който да е познат на хората, да има общо със спорта и да седи адекватно на екран. Решаваща за избора ми е била популярността ми на певица, а също и фактът, че съм се занимавала със спорт. Третият ми коз е, че камерата ме обича. Неочаквано дойде това предложение за мен, но съм много щастлива. Обичам предизвикателствата, да оправдавам доверието на хората и се надявам да са доволни от работата ми.

- Какви са идеите за рубриката?

- Ще каня гости от различни сфери, не само спортисти. Имам свобода на избор. Но ще са познати лица. Ще наблегнем на светската част, на изявите на спортистите извън терена, на слуховете, на скандалите. Ще коментираме по-пиперливи теми, но всичко ще е с по-духовит характер, представено весело, откъм забавната страна. Ще накараме хората да се усмихват. Ефирът има нужда от такива позитивни и добронамерени предавания. Не мога да си представя, че ще започна да плюя някого.

- Ти също беше на фокуса на светските клюки.

- Толкова неща се казаха, толкова се измислиха. Не зная как повече да обогатя историите около себе си. Истината е, че ми върви. Много пъти съм казвала, че когато човек не е изцяло щастлив в личния си живот, в професионалния всичко му е на шест. Сега моята любов и енергия е съсредоточена в работата. Колкото бях упреквана и оплювана за някои от клиповете и песните, които записах в последните месеци, толкова голям беше успехът им. Така че съм абсолютно доволна от всичко, което ми се случи. Не се чувствам виновна за нищо. Проблем на хората е, че пречупват нещата през собствената им призма, както на тях им харесва.

- Разочарована ли си след раздялата с футболиста Благой Георгиев?

- Не, не съм разочарована. Няма място за разочарование. Всяка връзка, дори провалената, е един урок. Ние сме на тази земя да се учим. Благой нищо лошо не ми е направил, нито ме е наранил, нито ме е обидил. Оставам с хубавите спомени. Никакви лоши чувства не мога да тая към него.

- Предполагам, че някои от спортистите, които каниш, ще те ухажват. Как ще реагираш?

- Нашите отношения ще се развиват само в ефир, а след ефира нямат шанс (смее се).

- Като бивша атлетка имаш ли намерение да каниш известни атлети?

- Имам нещо такова предвид, но ще чакам подходящия повод. Ще се съобразявам изцяло с предпочитанията на зрителите, които ни пишат. Не искам да им налагам моите виждания. Но ще гледам да рекламирам този спорт, защото е един от най-трудните, но от най-недооценените у нас.

- Продължаваш ли да тренираш?

- О, много! Всеки ден тичам задължително по 10 км. И в големия студ всяка сутрин тренирам сама в гората. Сега съм много по-активна, щом става дума за поддържане на формата.

- Как гледа твоята дъщеричка на телевизионните ти изяви?

- Малката е най-важното ми занимание и най-голямата ми любов. Всеки успех дължа на нея. И тя, и съучениците й много добре оценяват телевизионните ми изяви. Преди те бяха големи фенове на "Разбий Иван и Андрей". Малката е много щастлива, когато вижда мама на малкия екран, не само в амплоато ми на певица.

- Пак ли ще обличаш тези умопомрачителни къси поли?

- Напълно ще разчитам на Теди Велинова, която ще ме облича. Още не знам как ще изглеждам в "Пред банята". Надявам се всички да останат приятно изненадани от цялото предаване.

Източник: в. "Стандарт"