Дъщерята на Майкъл Джексън – Парис, води преговори с филмови продуценти за ролята на Мадона в предстояща биографична лента. Това стана ясно, след като изпълнителката на Into The Groove се обяви против подготвяния кино проект за живота й, тъй като по думите й никой няма право да разказва нейната история.

„Мадона е критично настроена към филма, но продуцентите се надяват в актьорския състав да бъде избрана кандидатка, която тя одобрява. В момента се водят преговори с Парис Джексън. Ако тя склони да се включи в актьорския състав, това ще е голям успех за продуцентите, защото Мадона е голям неин фен”, заяви източник, близък до продукцията, пред в. „Мирър”.

Universal държи в момента правата на написания от Елис Холандър сценарий, озаглавен „Русата амбиция”. Той представя усилията на певицата да запише първия си албум, както и любовния й живот до достигането на славата. Въпросният сценарий оглавяваше т.нар.

Черен списък за 2016 г. - направената от киноиндустрията своеобразна класация на най-харесваните нереализирани сценарии в Холивуд.

"Русата амбиция" е дебютният сценарий на Холандър, която е работила заедно с режисьора Алехандро Иняриту над филма "Бърдмен", излязъл по екраните през 2014 г. Майкъл Де Лука, който е работил над лентата "Петдесет нюанса сиво", ще бъде продуцент на предстоящата биографична лента.