Чудовищната новина за насилствената смърт на 24-годишната Пратиша Банерджи, звездата на изключително популярния у нас сериал „Малката булка", потресе милиони телевизионни зрители по целия свят в петък. Красавицата бе намерена обесена в дома си в Мумбай, а полицията не изключва възможността Пратиша да е била убита. Безжизненото тяло на Банерджи е открито в хола на къщата, в която живеела.

Медицински екип е пристигнал на мястото, но само констатирал смъртта на индийската красавица. Полицията 2 дни издирваше годеника на Пратиша - Рахул Радж Сингх, който се изпари, след като лично намери тялото. Близки до семейството на хубавицата разкриват, че двамата се скарали, което най-вероятно накарало момичето да сложи край на живота си.

В крайна сметка левентът, който се изявява като телевизионен продуцент и участник в риалити шоута, сам се яви в участък в Мумбай в неделя и записа официално изявление: „С Пратиша живеехме в апартамент с 2 спални, като всеки имаше свой собствен ключ. В петък вечерта се прибрах от бизнес среща и открих тялото й да виси на въже от тавана. Веднага се обадих в болницата и с помощта на двама съседи свалихме Пратиша. Качих я на задната седалка и я закарах в болницата, защото се надявах, че може да е още жива. Не съм се обаждал в полицията, тъй като бях в шок. След като лекарите казаха, че е мъртва, излязох да удавя мъката си в алкохол."



Изявлението на Рахул е доста странно, но поне за момента той не е задържан, а е разпитван само в ролята на свидетел. Семейството на трагично загиналата Пратиша пък излезе с декларация, че не смята, че годеникът има нещо общо със смъртта на момичето. Малко по-късно Рахул бе приет в болница в Мумбай в състояние на истерия и с тежка депресия. Адвокатът му Нерадж Гупта обясни, че клиентът му се оплаквал от постоянни болки в гърба. Той се почувствал зле вчера сутринта около 10, след като напуснал полицията след продължителния разпит. Според медиите обаче е възможно той да е подтикнал звездата от „Малката булка" да се обеси.

Сайл Чадда, приятелка на Рахул, която го е откарала до болницата, обяви, че той е на границата на психическото изтощение и на тоталната лудост. И заради това неговите близки я помолили да го закара в Спешното. „Целият свят в момента е против него. Но моето усещане е, че той е чист. Само да го видите как плаче за Пратиша, ще ви се скъса сърцето", казва жената.

В полицията обаче не смятат така. Според една от версиите актрисата първо е била убита, а после е окачена на въжето, за да се симулира смъртта й. Няколко часа преди да бъде намерена обесена, звездата от „Малката булка" се скарала с приятеля си, който я пребил на публично място. Вероятно скандалът е продължил в дома им. Възможно е и актрисата да се е самоубила вследствие на разочарование и обида. Предсмъртно писмо не е оставено.

Тялото на Пратиша Банерджи беше кремирано още в събота вечерта след кратка хиндуистка церемония в Мумбай. Семейството й долетя веднага след новината за трагичната смърт на младата жена, а пред крематориума се събраха повече от 300 приятели и колеги на красавицата, сред които блестяха някои от иконите на Боливуд.



Пратиша беше изпратена в сватбена рокля в традиционния за Индия червен цвят. Тялото на трагично загиналата актриса беше поръсено с вода от пръстен съд, след което роднините го засипаха с цветя, без да поглеждат назад, и напуснаха мястото, за да се молят за душата й. Неколцина приятели на Пратиша обаче нарушиха спокойствието на церемонията, като с крясъци „Убийство!" и „Ние ще отмъстим!" всяха смут сред гостите.

Новината за смъртта на младата актриса потресе милиони фенове на индийските сериали по цял свят. Много от тях първо помислиха, че става въпрос за първоаприлска шега. Поредицата се излъчва и у нас и се радва на изключителна популярност главно сред по-възрастните и необразовани хора. „Днес се случи нещо повече от ужасно. Нашата скъпа Пратиша почина! Причината е това, че нейният приятел я е зарязал", написаха български почитатели на боливудската звезда в социалната мрежа „Фейсбук".

Сериалът я направи милионерка

Банерджи е родена на 10 август 1991 г. в Джаркханд, Индия. През 2010 г. нашумява с ролята си на порасналата Ананди в сериала „Малката булка", който и в момента се излъчва с огромен успех по Нова телевизия. Тя влиза под кожата на усмихнатото момиче, борещо се за правата на жените в Индия, и участва в един от сезоните, след което бива заменена от своя колежка.

По-късно влиза в танцувалното шоу „Джалак Дикхла Джаа". Участието й в „Малката булка" я превръща в истинска милионерка. Поредицата е продадена в над 50 държави по света и се излъчва с огромен успех. Сериалът върви и в България от 2 години.



Отложи сватбата си

Рахул Радж и звездата от „Малката булка" Пратиша Банерджи се запознават на парти през 2013-а. На рождения си ден тя го представя на близките си като нейно гадже. Започват да говорят за сватба, която се очакваше още през септември 2015-а. Малко преди щастливия ден обаче церемонията бе отложена за неопределено време.

„Родителите ми се разстроиха, след като разбраха, че не съм ги информирала за сватбата ми. Когато се оженим, целият свят ще разбере... Това ще се случи много скоро", обяснява преди месеци хубавицата. От началото на тази година обаче нещата между тях не вървели. В деня на смъртта на Пратиша Рахул й посегнал на публично място. Момичето имало белези на врата и бузата, както и кръв на устата, сочи информация в местната преса.

Източник и сн.: "Всеки ден"