Колоритната участничка в Master Chef Мариела Нордел се омъжи за половинката си - холандеца Симон, на пищна "испанска сватба" в дома им в Холандия.

Внучката на кубинския ген. Фулхенсио Батиста сподели в предаването "Преди обед" по bTV, че темата на партито е била "Испанска фиеста" и така са се облекли гостите. PR-ката си поръчала специална фламенко рокля от Испания, но в последния момент не й станала и импровизирала с рокля от курса й по испански танци и шал. Била боса.

Иначе със Симон, който е в месарския бизнес, сключили граждански брак преди няколко месеца в Холандия, но оставили тържеството за есента.



Отец Ангел Петрунов от Стокхолм е венчал двойката, а кумове са били адвокат Менко Менков и съпругата му Милена. Юристът е кръстник на дъщерята на Нордел - Никол, от бившия й съпруг.

За тържеството готвачката се постарала в подготовката и храната, и изненадала гостите освен с испански ястия, с кубинска празнична супа и най-различни вкусотии. Чужденците особено оценили чевермето й. За тортата импровизирала, след като се провалила поръчаната, и направила своя с помощта на няколко приятелки за 4-5 часа.



Преди време Мариела сподели, че се е влюбила от пръв поглед в Симон. Той изпитал същото и й предложил брак 5 часа, след като се запознали.



„Той е невероятен, душевно красив, прекрасен човек, с когото се чувствам свободно, спокойно и ми е забавно. Срещнахме се преди 2 години - няколко месеца, след като се разделих с предната ми връзка. Пишех кулинарна книга и търсех спонсор, който да има интереси в бранша. Отидох на срещата със съзнанието, че ще е едночасова скучна бизнес вечеря, но още от момента, когато погледите ни се срещнаха, двамата бяхме на ясно, че бизнес няма да има, но нещо много по-голямо и съдбовно се задава", разказа Нордел.