Гледам само телевизия “Дискавъри” и така се готвя за новата си роля на водеща в “Красива наука”. Така се пошегува пред “Труд” Мария Силвестър.

Предаването на БНТ, което ще издирва най-добрия млад учен на България, започва тази събота в 17 ч и ще върви 3 месеца. То се прави със съдействието на Британския съвет у нас.

“Аз ще съм водещата, но и човекът от народа, който не е навътре в науката, но не се страхува да пита”, признава Силвестър. И след това през смях обяснява “чудната българска комбинация от имена”, която се получава от нейната фамилия и другия водещ - доц. Леандър Литов.

Подкрепям всяко изобретение, което кара хората да мислят повече, но аз лично имам нужда от нещо, което ще ми помага да пътувам в различните измерения, не скрива мечтите си Мария.

Силвестър нашумя от тв екрана с участието си в “Животът на другите” пак по БНТ, а след това и в музикалната надпревара на Нова тв “ВИП денс”.

“Още ме болят ставите от танците, но пък и не съм забравила уроците по аржентинско танго - спомня си с усмивка тя. - Аржентинското танго е ужасно красиво нещо и за жени, и за мъже. Учи на страхотна дисциплина и как да бъдеш женствена и сексапилна, а в същото време как да бъдеш водена от твоя партньор.” Без притеснение водещата признава, че с удоволствие би станала конферансие и на конкурс за Мис Силикон. “Даже бих заснела всичко, което се случва зад кулисите, и след това ще го пусна в интернет”, почти насериозно заявява синеоката дама.

Двамата със съпруга й Силвестър Силвестров-Среброто отдавна мечтаят за собствен кемпер, с който да направят шоу на колела.

“Това лято ще ни се сбъдне мечтата най-накрая. В началото само ще пътуваме, но след това нищо чудно да си направим семейно туристическо забавно риалити от Силвестрово естество”, дяволито добавя Мария. Със сигурност ще им бъде весело, защото 4-годишният им син Давид вече е ползвал лаптопа й наместо скейтборд. А после го полял с вода, за да порасне, както става с цветята...