Черната вдовица Мая Илиева притежава истински замък в Австрия, разкриха столични тарикати.

Приказното здание в средновековен стил, което разполага с 12 стаи, собствен парк и зимна градина, е подарък от покойния бос на ВИС-2 Жоро Илиев, категорични са нашите източници. Аристократичния дом Мая получила малко след сватбата с Главния през 1994 г.

Допреди няколко години обаче замъкът бил оставен в ръцете на австриец иконом, нает специално за целта от разпадналия се вече „ВАИ холдинг".

„Преди 4 или 5 години Мая се присети, че притежава това чудо в австрийските Алпи, и реши да го разработи. Познати на Жоро уредиха бърз и евтин ремонт на сградата, която в крайна сметка стана хотел", обясниха източниците, пише ''Всеки ден''. Бизнесът на Мая Илиева се оказал повече от успешен - баровският хотел бил ангажиран през цялата година, при това от заможни туристи.



„Мая бе обречена да успее. Замъкът на Жоро Илиев се намира в периферията на супер якия курорт Цел ам Зее. Да се забавляват и карат ски, тук идват милионери от цял свят, а хотелите, където нощувката започва от 300 евро на нощ, са претъпкани дори през лятото", категорични са приближени до вдовицата.

Добрата локация се потвърждава и от близостта на имота до Залцбург. Градът, в който е роден гениалният Волфганг Амадеус Моцарт, е само на 85 километра. „Цел ам Зее притежава жп гара и летище, което го прави много достъпен курорт. Освен това е разположен на приказното езеро Целер Зее, затова туризмът е супер развит и Мая прибира луди кинти от хотела си", пресметнаха запознати с делата й.

Австрийският дворец на принцесата на ВИС обаче не е единственият й луксозен имот с атрактивна дестинация. Мая Илиева притежава и лъскаво имение в далечна Доминика. Според запознати „веселата вдовица" придобила лятната си вила в Карибския басейн още през 2002 г. срещу повече от символична сума. Жоро Илиев й подарил къщата за годишнина от сватбата, твърдят в софийския ъндърграунд.