Първородната внучка на Христо Стоичков - Миа, ще посети България за първи път.

Очаква се това да се случи до края на месеца.

Малката ще бъде доведена да види родината на известния си дядо.

Михаела и Айкут са решили, че тя вече е достатъчно голяма, за да издържи дългия презокеански полет от Маями, където живеят.

Досега тя се беше качвала на самолет само в границите на Америка. Все пак родителите ѝ ще разделят пътуването.

В момента младото семейство е в Барселона. Те пристигнаха там в началото на седмицата и се настаниха в просторния дом на Камата в каталунската столица, научи ПИК.

Още с пристигането си в Испания Мика и съпругът ѝ не пропуснаха да посетят някои нови заведения в града. Нещо повече, голямата дъщеря на Камата обяви, че вече си има ново любимо място в Барселона - бара "Ел Национал", където опита различни коктейли.

Мика се е заела и със задачата да покаже града, в който е израснала, на Айки. Досега той не е посещавал Каталуня.

Двамата се насладиха на някои емблематични сгради в Барселона, сред които Саграда Фамилия и други от шедьоврите на Гауди.

Според плановете на двойката те ще останат там няколко дни. След това отново ще стегнат багажа и ще пристигнат в България за лятото. Не е изключено това да се случи още следващата седмица, когато самият Христо Стоичков се прибира, за да участва в благотворителния мач на Димитър Бербатов.

Това ще е първо завръщане в родината за Мика от бенефиса на баща ѝ през май миналата година. Именно тогава се разбра, че тя очаква първата си рожба. Заради напредналата си бременност голямата дъщеря на Камата пропусна сватбата на сестра си Христина в края на лятото.

Самата Мика сключи брак малко преди нея на скромна церемония в Маями през юли. Малката Миа се появи на бял свят в края на септември