Миленита играе главна роля в една от най-важните премиери на 15-ото издание на София филм фест.

Филмът се казва „Лора от сутрин до вечер” и е дебют на Димитър Коцев-Шошо. Лентата ще бъде единствената бг продукция със световна премиера в рамките на фестивала.

И тази година София филм фест, който стартира на 4 март, обръща голямо внимание на българското кино. За първи път два бг филма са в конкурсната програма – „Тилт” и „Подслон”. Режисьорът на „Тилт” Виктор Чучков разкри, че преди официалната си премиера у нас на 11 февруари лентата ще гостува и на фестивалите в Гьотеборг и Санта Барбара.

В седмицата преди началото на София филм фест – от 25 февруари до 3 март, в Дома на киното ще бъдат показани и 10-те най-харесвани български филма от последните 10 години. Публиката ще може да гласува в интернет за най-добрия от тях.

В рамките на конкурсната програма на фестивала ще можем да видим и португало-руската копродукция "Америка", турския филм "Бяла като сняг", иранския "Кучешка пот", американския "Полски бар" и германо-аржентинския "Денят, в който не бях родена". Председател на международното жури е номинираният за "Оскар" исландски режисьор Фридрик Тор Фридриксон, който ще представи и новия си филм "Мама Гого".

В програмата на София филм фест за първи път у нас ще можем да гледаме лентата на Алехандро Гонзалес Иняриту „Красиво” с участието на Хавиер Бардем. Ще видим и спечелилия "Златна палма" в Кан „Чичо Бунми си спомня предишните животи”. Специалният фокус на фестивала тази година ще бъде посветен на френското кино. По-късно през 2010 г. ще бъде организиран и първият в България френски кинофест.