Домът на поп певеца Миро се е превърнал в приют за бездомни животни.

Наскоро той прибрал бременната кучка Розичка и дори я завел в клиника да роди. Преди време пък се смилил над две котета, които също обитават жилището му в столицата, пише „Монитор”.

В момента при мъжката половинка на „Каризма” звучи най-вече кучешки лай от майката и скимтенето на петте й кутрета. Грижите за домашните му любимци обаче не му тежат и въпреки натоварената си програма той успява да ги обгрижва всеки ден.

Макар и да е жалостив към четириногите, певецът не би искал да ги отглежда у дома си. Съжалява ги най-вече заради това, че са на улицата и няма кой да се грижи за тях.

„В случая аз съм икономът на тези сладури. Сутринта като стана вместо да направя закуска за себе си, двете викат „мяу”, другите ”бау” и стоят в очакване да отворя вратата на спалнята. Първо храня Розичка и кутретата, а после идва ред и на котките”, споделя как започва деня си изпълнителят на „Губя контрол”.

Миро споделя своя идея, с която би решил проблема не само на бездомните животни, но и на деца без родители.

„Мечтата ми е да създам място, където децата да могат да се учат да се грижат за животинки. С един приятел дори говорехме ако можем да съберем в едно защитено селище деца, в което да има и приют за животни и малчуганите да се грижат за тях. Така ще се учат на любов и отговорност и като пораснат, едва ли биха изоставили на произвола на съдбата своите деца”, смята хитовият изпълнител.