Някогашният представител на дует "КариZма" вярва, че пробиването на българската музика извън България няма да стане с пеене на английски, а чрез попфолка, защото той ни отличавал от останалите.

Миро Костадинов смята в бъдеще да заложи на по-рок звучене.

Изпълнителят призна, че не иска да прави компромис с предпочитанията си и затова вече ще прави точно такива песни, каквито му се слушат на него.

Последното му предложение не е точно това, което иска, защото мелодията е малко по-денс, предвид летните предпочитания на феновете.

"Пораснах. Не искам да правя компромис с музиката си и да разширявам аудиторията си", категоричен бе Миро в тв интервю.

Следващите му парчета ще са по-рок ориентирани, издаде той. А що се отнася до пробиването на родната музика извън пределите на нашите граници, изпълнителят сподели, че според него не е задължително да стане с парчета на английски език. Това, което ни отличавало от чуждата музика, било чалгата, колкото и да не искали да го признаят някои хора у нас. Затова именно чрез попфолка имаме шанс да покажем на чужденците какво можем.

Все пак обаче той повече нямал намерение да си прави такива експерименти като дуета с Анелия, който преди време му спечели още повече почитатели.