Днес "Мис България 2013" Нанси Карабойчева заминава за Индонезия, където ще представи страната ни на "Мис Свят". Шоуто ще бъде на 28 септември в Джакарта, пише ''24 часа''.

- Притеснявате ли се от предстоящия конкурс?
- Да, защото има големи очаквания към мен, към тях добавям и моите собствени. Надявам се да се представя по най-добрия начин.

- След спечелването на титлата как се промени всекидневието ви?
- В началото бях много натоварена, непрекъснато давах интервюта и гостувах в предавания. А и ми е странно, че вече хората ме познават, спират ме по улицата и ме поздравяват. В момента се подготвям за народния танц, с който ще се представя на конкурса “Мис Свят”.

- Как се справяте със стъпките?
- Репетирам по 4-5 часа всеки ден. Трудно е, защото никога не съм се занимавала с народни танци. Тренирала съм спортове като волейбол и плуване, които са много различни. Старая се да се справя, хореографката е от ансамбъл “Българе" и е изключителен професионалист.

- Бяхте затворени в Замъка с останалите кандидатки за короната повече от месец, как се чувствахте, изолирани от околния свят?
- Първите три-четири дни беше много странно, знаейки, че постоянно някой ни гледа и всичко, което казваме, се чува. Бяхме стъписани и държанието ни в началото не беше естествено. Живеехме там, опознахме се много добре една-друга и започнахме да забравяме за камерите и микрофоните. Отпуснахме се и може би оттам дойдоха някои неприлични реплики.

- Има ли участнички, които предпочитате да не виждате повече?
- Не, с всяка от тях ще запазя добри отношения, независимо от това, че ще се срещаме по-рядко. Всички дрязги, които са били в Замъка, се дължат единствено на огромното напрежение. А и не е лесно 18 момичета да живеят на едно място, без значение дали има камери, или не. Да комуникираш с някого навън и поддържаш отношения е нещо съвсем различно, така че с всяка от тях мога да запазя прекрасни отношения.

- Вие бяхте конкурентки, успяхте ли все пак да създадете приятелства с някои от момичетата?
- Близка съм с доста от тях, с други не толкова. Но най-добре се разбирах с Джулия, Ади, Франсин и Ашли.

- Имаше ли момент, в който искахте да напуснете риалити формата?
- Влязох с целта да се докажа и да постигна нещо. Трудно беше като цяло, защото не виждахме близките си хора и нямахме никакъв контакт с тях.

- Чия беше идеята да участвате в конкурса?
- Преди две години много исках да се явя, но тогава регламентът не позволяваше, тъй като имам татуировки. Тази година майка ми видя рекламата, прочете правилата и ми каза, че сега мога да се явя с татуси. А и не се знае дали по-нататък няма отново да ги забранят. Така че реших да опитам.

- Къде са татуировките ви?
- И двете са по общ дизайн на мен и майка ми. На гърба имам лилиум, на който пише: "Сбъдвай мечтите си". А на стъпалото е йероглиф, който означава ангел.

- Каква беше първата мисъл, която мина през главата ви, когато разбрахте, че печелите наградата?
- Бях страшно изненадана, защото не очаквах. И в най-смелите си мечти се виждах максимум втора. На сцената загубих образ и картина. От еуфорията и цялото напрежение се разплаках. Страшно съм благодарна на хората, че ми дадоха този шанс и до ден днешен все още не осъзнавам какво ми се е случило.

- А коя беше вашата фаворитка?
- Адриана.

- Често се случва кандидатките за слава да се разделят с гаджетата си, след като спечелят някоя титла. Какво може да задържи един мъж до вас?
- Убедена съм, че с моя приятел няма да имаме такива проблеми. Познаваме се достатъчно добре и си имаме огромно доверие. Минали сме през нашите си лични трудности, без да се разколебаем в отношенията си, чувствата или в това дали трябва да продължим връзката си. Така че напълно вярвам, че няма какво да ни повлияе в негативна посока.

- Заедно ли живеете?
- Когато имаме такава възможност, но той пътува много. Сега и на мен ще ми се наложи да замина.

- Преди финала на конкурса в ефир направихте шеговито предложение за брак на приятеля си Добромир. Не всички разбраха майтапа и тръгнаха писания за предстоящ годеж. Мислите ли все пак в тази посока?
- Всички, които ни познават, разбраха, че е шега. Предисторията всъщност е, че вътре си говорехме за сватби, питахме се коя ли ще се омъжи първа, кои ще са й шаферки. И след романтичното изказване на Добромир към мен се опитах да се пошегувам. След 3-4 години, а може и повече, наистина се надявам да се сгодя за човека, с когото съм в момента. Но засега ни е много рано.

- Очаква ви дълго и екзотично пътуване до Индонезия, излизали ли сте и друг път зад граница?
- Един път - на екскурзия в осми клас. Ходихме до Италия, Австрия и Унгария.

- В интервю родителите ви хвалят, че добре се справяте със земеделската работа. Какво умеете да вършите?
- Вадила съм картофи, помагам за различни разсади, които се правят. Включвам се в брането на домати и тяхното подреждане в кашони. Не се притеснявам изобщо да го върша. И сега, като имам свободно време, ще помагам, защото е тежка работа.

- Отглеждате ли животни?
- Само кокошки и зайчета.

- Откога живеете в София и как ви се отразиха първите дни, когато се отделихте от семейството си?
- От около година съм тук и съм сама на квартира. Преди също съм пътувала до София и оставах за по седмица у моя приятелка, така че нямах проблем с адаптацията. Най-добрите ми приятелки от волейболния отбор вече бяха тук и има на кого да разчитам, така че дори от самото начало не съм се чувствала сама.

- Колко години тренирахте волейбол?
- 6 г., след което две лета играех плажен волейбол. Миналата година бях в университетския отбор.

- Сега към тренировките и лекциите се добавят и ангажиментите ви на “Мис България”. Ще се справите ли с всичко накуп, или волейболът например може да отпадне? 
- Винаги съм била много борбена и дисциплинирана, така че се надявам да се справя с всички задачи.