Габриела Георгиева е родена на 23 октомври 1989 г. Завършила е международни отношения в Лондон в един от най-добрите университети за икономика в цяла Европа.

В момента продължава висшето си образование в България, специалност „Здравен мениджмънт". Мениджър е в една от най-известните частни болници по акушерство и гинекология в София, пише ''Всеки ден''. Тя е носителка на титлата „Мисис България 2015 - Вселена". Омъжена е и има 4-месечно момченце на име Даниел. Съпругът й работи в сферата на маркетинга, рекламата и продажбите.

- Габриела, как решихте да се явите на конкурса „Мисис България"?

- Кандидатурата ми беше издигната от моите колеги. Аз съм в отпуск по майчинство вече 4 месеца. Те решиха, че е настъпил моментът, в който е най-подходящо да се явя на такъв формат. Информираха ме едва след като получиха обаждане от организаторката - г-жа Меги Савова, че съм една от финалистките.

- Искате да кажете, че дори не са ви попитали дали сте съгласна?

- Да, точно така е. Но познавайки ме, колегите ми са си го позволили, тъй като съм широко скроен човек и са знаели, че няма да реагирам негативно, нито ще се противопоставя.

- Как съпругът ви се отнася към вашата титла?

- Мъжът ми е доста скромен и тих човек. Той не обича показност, не обича медии и публични изяви. Той много ревностно пази личния ни живот и първоначално не беше особено впечатлен. Но като всеки мъж, няма как да не се гордее с жена, която носи такава титла.

- Не ревнува ли?

- Не бих казала. Не е такъв тип мъж. Дал ми е пълна свобода, както и аз - на него. Такова е нашето разбиране.

- Как става така, че раждате и само след 4 месеца сте в топ форма, с която печелите конкурс за красота?

- Даже още не са изтекли пълни 4 месеца. Признавам си, че не бях качила кой знае колко килограми по време на бременността, така че нямах проблеми със свалянето им. Може би фактът, че повръщах доста чак до петия месец, ми спести няколко килограма. Но фигурата ми е и просто ген.

- Спортувате ли, пазите ли диети?

- Спортувах активно аеробика, преди да забременея, но после спрях, защото времето не ми позволяваше. Работех през цялата бременност и не ми оставаше време за нищо. Сега вече с нетърпение чакам да се върна обратно в залата.

- Имате ли това време сега, грижите за детето не пречат ли?

- Благодарение на баща ми си позволявам да обръщам внимание и на себе си. Разчитам изцяло на него, защото майка ми все още работи.

- Как майчинството промени живота ви?

- Работейки в клиника по акушерство и гинекология, аз съм се срещала ежедневно с майки и бъдещи майки. Виждала съм ежедневно най-хубавата страна от живота на един човек, най-приятните емоции - срещането с един нов живот. Но едно е да гледаш, друго е да гушнеш собственото си детенце. Майка ми казва, че когато са ми дали бебето за първи път, е видяла на лицето ми благоговение. Това е нещо несравнимо и неописуемо. Може би се укротих, сега на първо място мисля за друг човек, не за себе си. Затова се старая да съм все по-добра, да съм пример за детето си.

- Кога планирате да се върнете на работа?

- Съвсем скоро, може би още два месеца ще си позволя да почивам и след това се връщам на работа. Аз съм привърженик на не дългото майчинство. Възпитаник съм на чужд университет. В Англия, а и не само там, майчинството продължава не повече от 3-4 месеца. По този начин жената остава конкурентоспособна във фирмата, в която работи и на трудовия пазар като цяло. Не губи тренинг, не губи опита си.

- Значи не одобрявате напускането на работа в името на децата?

- Всеки има право на личен избор. Аз не съм в позицията да съдя когото и да било. Просто моят избор е да се върна на работа. Не искам да обиждам никого, но смятам, че за да се нарече една жена успешна, би трябвало ефективно на съчетава и майчинство, и кариера.

- Малкият Даниел е първото ви дете. Планирате ли още?

- Искам да имам поне две деца. Самата аз нямам братя и сестри, но винаги съм искала компания. Смятам до 30 години да съм приключила с тази част.

*„Мисис България” 2015 Universe – Габриела Георгиева, „Мисис България” 2015 World – Стойка Николова, „Мисис България” 2015 Millenium – Венета Славова и „Мисис България” 2015 Europe – Анелия Иванова

- Тъй като работите в АГ клиника, как си обяснявате факта, че все по-малко жени се решават да станат майки и че раждат на все по-късна възраст?

- В моята практика виждам млади, интелигентни дами, които на първо място търсят кариерно развитие и считат за остаряло мнението, че едва ли не до 20 години трябва да са омъжени и да са родили. Това не е само в България, а е обща тенденция в Европа. Дамите държат първо на образованието, кариерата и опита си, едва след това стават майки. У нас - няма да открия топлата вода - дете се гледа изключително трудно. Просто няма политика за насърчаване на раждаемостта. Може ли стимулът ти да бъдат едни 250 лева за първо живородено дете? С тях и разходите за памперси не могат да се покрият!

- Да, но детето не се ражда за пари.

- Така е, но всеки интелигентен човек си дава сметка, че деца лесно се правят, но трудно се гледат. И не на всяка цена трябва да имаш 5 деца, които да не можеш да издържаш, да не могат да ходят на училище и да се превърнат в паразити на обществото. Всеки нормален човек иска да даде най-доброто на детето си. По-добре е да имаш едно, на което истински да обърнеш внимание, да отгледаш, да изучиш, да облечеш, да му дадеш добър старт в живота.

- В този смисъл не се притеснявате за това, че нацията се топи?

- Основното, което се дискутира, е, че ромите може да станат повече от българите. Но ако едно българско семейство има 5 деца, които не може да гледа, не ходят на училище, нямат образование и им се налага да просят, това, че те са българи, а не роми, няма значение.

- Когато разбрахте, че сте одобрена за конкурса „Мисис България", очаквахте ли да спечелите титла?

- Разбира се, че не. Отидох там на майтап, това не е било цел в моя живот, дори както казах, кандидатурата ми не е от моя страна. Но емоцията е прекрасна. Препоръчвам на всеки, който има желание да го направи, да го направи. За мен беше достатъчна гордост и признание да присъствам сред финалистките, избрани между 600 кандидатки. Това също е голямо признание. Особено на възраст като моята. Сред кандидатстващите имаше дами със собствен бизнес, много ерудирани. Може би заради това не съм вярвала, че е настъпил моментът за моето участие, камо ли за титла.

- Често се говори, че титлите в конкурсите за красота се плащат предварително. Какво ще кажете за вашия конкурс?

- И да е платил някой, не ме е уведомил. Доколкото познавам колегите си, а да не говорим за мъжа ми, не може да става въпрос за такова нещо. Плащането на титлите в тези конкурси според мен е мит. Мисля, че дамите, които тази година участваха и стигнаха до финал, имаха сериозно основание за това. Пролича, че това са стойностни българки.

- Как поддържате външния си вид с малкото дете?

- Не полагам кой знае какви грижи. Два пъти месечно посещавам маникюристката си, ходя и на фризьор. Това е всичко.

Припомняме:

На пищна церемония в столичен ресторант на 30-ти октомври авторитетно жури избра новите носителки на титлата „Мисис България” 2014. В конкурса участваха повече от 600 омъжени жени от цяла България. Във финалният етап 14 дами дефилираха в ежедневно облекло, с официални тоалети и представиха близките си.

Журито избра за „Мисис България” 2015 Universe – Габриела Георгиева от София. Още една столичанки грабна титлата „Мисис България” 2015 Europe – това е Анелия Иванова. „Мисис България” 2015 World е Стойка Николова от Дупница, а в надпреварата титлата „Мисис България” 2015 Millenium – грабна пловдивчанката Венета Славова. Всички участнички във финала получиха много подаръци от спонсорите, а някои от тях станаха лица на известни фирми.

Тази година средствата, събрани от благотворителната кампания на „Мисис България“ бяха предоставени на Министерство на вътрешните работи за децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Снимки: Булфото