Мисис България Габриела Георгиева: Отидох на конкурса на майтап

05 ноември 2015 | 17:17
Прочетена
4525
 

Габриела Георгиева е родена на 23 октомври 1989 г. Завършила е международни отношения в Лондон в един от най-добрите университети за икономика в цяла Европа.

В момента продължава висшето си образование в България, специалност „Здравен мениджмънт". Мениджър е в една от най-известните частни болници по акушерство и гинекология в София, пише ''Всеки ден''. Тя е носителка на титлата „Мисис България 2015 - Вселена". Омъжена е и има 4-месечно момченце на име Даниел. Съпругът й работи в сферата на маркетинга, рекламата и продажбите.

- Габриела, как решихте да се явите на конкурса „Мисис България"?

- Кандидатурата ми беше издигната от моите колеги. Аз съм в отпуск по майчинство вече 4 месеца. Те решиха, че е настъпил моментът, в който е най-подходящо да се явя на такъв формат. Информираха ме едва след като получиха обаждане от организаторката - г-жа Меги Савова, че съм една от финалистките.

- Искате да кажете, че дори не са ви попитали дали сте съгласна?

- Да, точно така е. Но познавайки ме, колегите ми са си го позволили, тъй като съм широко скроен човек и са знаели, че няма да реагирам негативно, нито ще се противопоставя.

- Как съпругът ви се отнася към вашата титла?

- Мъжът ми е доста скромен и тих човек. Той не обича показност, не обича медии и публични изяви. Той много ревностно пази личния ни живот и първоначално не беше особено впечатлен. Но като всеки мъж, няма как да не се гордее с жена, която носи такава титла.

- Не ревнува ли?

- Не бих казала. Не е такъв тип мъж. Дал ми е пълна свобода, както и аз - на него. Такова е нашето разбиране.

- Как става така, че раждате и само след 4 месеца сте в топ форма, с която печелите конкурс за красота?

- Даже още не са изтекли пълни 4 месеца. Признавам си, че не бях качила кой знае колко килограми по време на бременността, така че нямах проблеми със свалянето им. Може би фактът, че повръщах доста чак до петия месец, ми спести няколко килограма. Но фигурата ми е и просто ген.

- Спортувате ли, пазите ли диети?

- Спортувах активно аеробика, преди да забременея, но после спрях, защото времето не ми позволяваше. Работех през цялата бременност и не ми оставаше време за нищо. Сега вече с нетърпение чакам да се върна обратно в залата.

- Имате ли това време сега, грижите за детето не пречат ли?

- Благодарение на баща ми си позволявам да обръщам внимание и на себе си. Разчитам изцяло на него, защото майка ми все още работи.

- Как майчинството промени живота ви?

- Работейки в клиника по акушерство и гинекология, аз съм се срещала ежедневно с майки и бъдещи майки. Виждала съм ежедневно най-хубавата страна от живота на един човек, най-приятните емоции - срещането с един нов живот. Но едно е да гледаш, друго е да гушнеш собственото си детенце. Майка ми казва, че когато са ми дали бебето за първи път, е видяла на лицето ми благоговение. Това е нещо несравнимо и неописуемо. Може би се укротих, сега на първо място мисля за друг човек, не за себе си. Затова се старая да съм все по-добра, да съм пример за детето си.

- Кога планирате да се върнете на работа?

- Съвсем скоро, може би още два месеца ще си позволя да почивам и след това се връщам на работа. Аз съм привърженик на не дългото майчинство. Възпитаник съм на чужд университет. В Англия, а и не само там, майчинството продължава не повече от 3-4 месеца. По този начин жената остава конкурентоспособна във фирмата, в която работи и на трудовия пазар като цяло. Не губи тренинг, не губи опита си.

- Значи не одобрявате напускането на работа в името на децата?

- Всеки има право на личен избор. Аз не съм в позицията да съдя когото и да било. Просто моят избор е да се върна на работа. Не искам да обиждам никого, но смятам, че за да се нарече една жена успешна, би трябвало ефективно на съчетава и майчинство, и кариера.

- Малкият Даниел е първото ви дете. Планирате ли още?

- Искам да имам поне две деца. Самата аз нямам братя и сестри, но винаги съм искала компания. Смятам до 30 години да съм приключила с тази част.


*„Мисис България” 2015 Universe – Габриела Георгиева, „Мисис България” 2015 World – Стойка Николова, „Мисис България” 2015 Millenium – Венета Славова и „Мисис България” 2015 Europe – Анелия Иванова

- Тъй като работите в АГ клиника, как си обяснявате факта, че все по-малко жени се решават да станат майки и че раждат на все по-късна възраст?

- В моята практика виждам млади, интелигентни дами, които на първо място търсят кариерно развитие и считат за остаряло мнението, че едва ли не до 20 години трябва да са омъжени и да са родили. Това не е само в България, а е обща тенденция в Европа. Дамите държат първо на образованието, кариерата и опита си, едва след това стават майки. У нас - няма да открия топлата вода - дете се гледа изключително трудно. Просто няма политика за насърчаване на раждаемостта. Може ли стимулът ти да бъдат едни 250 лева за първо живородено дете? С тях и разходите за памперси не могат да се покрият!

- Да, но детето не се ражда за пари.

- Така е, но всеки интелигентен човек си дава сметка, че деца лесно се правят, но трудно се гледат. И не на всяка цена трябва да имаш 5 деца, които да не можеш да издържаш, да не могат да ходят на училище и да се превърнат в паразити на обществото. Всеки нормален човек иска да даде най-доброто на детето си. По-добре е да имаш едно, на което истински да обърнеш внимание, да отгледаш, да изучиш, да облечеш, да му дадеш добър старт в живота.

- В този смисъл не се притеснявате за това, че нацията се топи?

- Основното, което се дискутира, е, че ромите може да станат повече от българите. Но ако едно българско семейство има 5 деца, които не може да гледа, не ходят на училище, нямат образование и им се налага да просят, това, че те са българи, а не роми, няма значение.

- Когато разбрахте, че сте одобрена за конкурса „Мисис България", очаквахте ли да спечелите титла?

- Разбира се, че не. Отидох там на майтап, това не е било цел в моя живот, дори както казах, кандидатурата ми не е от моя страна. Но емоцията е прекрасна. Препоръчвам на всеки, който има желание да го направи, да го направи. За мен беше достатъчна гордост и признание да присъствам сред финалистките, избрани между 600 кандидатки. Това също е голямо признание. Особено на възраст като моята. Сред кандидатстващите имаше дами със собствен бизнес, много ерудирани. Може би заради това не съм вярвала, че е настъпил моментът за моето участие, камо ли за титла.

- Често се говори, че титлите в конкурсите за красота се плащат предварително. Какво ще кажете за вашия конкурс?

- И да е платил някой, не ме е уведомил. Доколкото познавам колегите си, а да не говорим за мъжа ми, не може да става въпрос за такова нещо. Плащането на титлите в тези конкурси според мен е мит. Мисля, че дамите, които тази година участваха и стигнаха до финал, имаха сериозно основание за това. Пролича, че това са стойностни българки.

- Как поддържате външния си вид с малкото дете?

- Не полагам кой знае какви грижи. Два пъти месечно посещавам маникюристката си, ходя и на фризьор. Това е всичко.

Припомняме:

На пищна церемония в столичен ресторант на 30-ти октомври авторитетно жури избра новите носителки на титлата „Мисис България” 2014. В конкурса участваха повече от 600 омъжени жени от цяла България. Във финалният етап 14 дами дефилираха в ежедневно облекло, с официални тоалети и представиха близките си.

Журито избра за „Мисис България” 2015 Universe – Габриела Георгиева от София. Още една столичанки грабна титлата „Мисис България” 2015 Europe – това е Анелия Иванова. „Мисис България” 2015 World е Стойка Николова от Дупница, а в надпреварата титлата „Мисис България” 2015 Millenium – грабна пловдивчанката Венета Славова. Всички участнички във финала получиха много подаръци от спонсорите, а някои от тях станаха лица на известни фирми.

Тази година средствата, събрани от благотворителната кампания на „Мисис България“ бяха предоставени на Министерство на вътрешните работи за децата на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

СНИМКИ ОТ КОНКУРСА ВИЖТЕ ТУК!


Снимки: Булфото

Свързани новини

Галерии

Коментари

бившата мис
10 ноември 2015 | 19:04

Красиви са!Пък вие се скъсахте от злоба.Плюйте,плюйте! Дано ви олекне на скотясалите душици!

07 ноември 2015 | 02:00

bre! taka bez polojenie se vizma parvo visshe v London(skapa izdrajka i plateno obuchenie) i posle 2ro visshe plateno!i posle rabota v chastna akushero-ginekologichna klinika....koeto znachi che znae da si plashta, a kazva che bilo mit, drug pat....i sega chalga pokolenieto sa po-skoro pacientki s ginekologichni,a ne s akusherski problemi....

06 ноември 2015 | 12:03

Разбираемо е защо повечето женени мъже си имат любовници, като имат такъв вид тези лелки.

06 ноември 2015 | 09:04

Хубава жена, но не мога да разбера защо така им правят косите и този тежък грим?Какви са тези стилисти по конкурсите?Погледнете някое списание бе хора, някое ревю, изяви от червения килим, какъв е този чалга, евтин и долнопробен вид!!!!

Не е хубава
05 ноември 2015 | 22:58

ЕФтина коса, не четох статията за да разбера на кой е жена, все пак е платил. Като роди три деца и го съчетава професионално, но с високо качество да ми се обади

05 ноември 2015 | 19:30

Изказването на тази кукла, че е отишла на майтап и други са я записали много прилича на това как някои млади актриси нямали намерения да се явяват на кастинг, но като завели приятелка и хоп журито случайно си харесали тях без дори да са си помисляли за това.

05 ноември 2015 | 17:25

Всички са МЕГА неприятно изглеждащи. Като в зората на чалгата са. Грим, прически, излъчване тотална гнус!

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Сузанита пак изпоти с пози и голотии

Тийнейджърката си показа силиконовия бюст

Жени Джаферович гола в банята

Сървайвърката провокира с еротична снимка

Ивана направи стриптийз при Гала

Участничката в "Игри на волята" шокира с разголен тоалет

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Танцуващият милионер показа дъщеря си

Бохемът Джанлука Ваки стана татко след безброй връзки

Щерката на Гала се сбабичоса от ковид

Мари-Константиин шокира със снимка

Маданска направи татко Венелин Петков на 48 години

Водещата роди син, който кръстиха Йоан

Алекс Раева готова за второ дете

Лиа не оставя майка си да спи, но иначе е спокойно дете

Най-после! Игнатова се показа с гаджето

Двамата с Нойзи избраха важен празник, за да официализират връзката си

Иван Георгиев и Лили Боянова въртят тайна любов

Двамата се събрали преди няколко месеца

Йоанна разказа за най-трудното в "Игри на волята"

Не бях там, за да създавам приятелства, отсече студентката

Кръшкал ли Илиян на Джулиана Гани в Русия?

Силиконката откри двойник на сина си

Вижте и Жени Калканджиева преди 30 години

Манекенката се показа от първото си ревю

Изненада!Жената на Криско проговори за Петър от „Фермата”

Пилотът все повече става страна в любовния триъгълник с Даяна и Данчо

Пълна партенка!Не Ники Илиев е мъжът на хубавата Цвети

Забъркаха авторката и режисьора в измислена любов

Петя Дикова показа корема

Илиян Любомиров й се обясни в любов

Откриха сина на Боби Браун мъртъв

Джуниър е доведен брат на дъщерята му от Уитни Хюстън

Най-сетне! Глория прие зетя

Първата снимка на певицата с гаджето на Симона

Тв и Риалити

Златният втрещи с диалект

Кристиян Кирилов да тръгне на уроци при идола си Владо Пенев, ако иска да говори поне малко по-правилно

Поли Генова нажежи с новото си видео

Певицата с гореща визия

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Нападнаха жестоко Златка Димитрова заради тази снимка

Плеймейтката много мрази да я критикуват

Ивайло Захариев се сгодил с евтин пръстен

Станислава си харесва бижуто за 500 лева

Щерката на Блатечки се прибра от Лондон

Катерина гледа детето на Диляна Попова

Виж още от Издънки

Култура

И Соня бори ковида

Отложи концерт в Метрополитън опера

Народният театър спира представления заради болния Карамазов

Актьорът се самоизолира, Юлиан Вергов и Владо Пенев също под карантина

БГ следа във филм на НВО

Коста Каракашян е част от продукцията „Добре дошли в Чечня“

Виж още от Култура

Fashionista

Виктория Бекъм е модна икона №1 на Европа

Във врата й диша Кейт Мидълтън

Колко да струват пантофите на Louis Vuitton?

От норка в бели, нежно-розови, сиви и светлокафяви разцветки

Мегз си го мери с Алисия

Дизайнерката се сдуши с младите фолкаджийки

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.