В центъра на София бе открита арт изложба „Мистерията Еньовден“.

Още с поставянето си в градинката на „Кристал“, инициативата зарадва нейните посетители и събра любопитните им погледи. Откриването на изложбата дадоха Нешка Робева, музикантът Костадин Генчев, както и част от танцьорите от трупата „Нешанъл Арт", които можете да разпознаете на някои от паната. На открито бяха представени 28 табла, а самата г-жа Робева разказа повече за провокиращите фотоси, нестандартно съчетаващи фолклор, рок и улично изкуство.

До 8 април в градинката на „Кристал“, всички софиянци и гости на столицата ще могат да се потопят в мистиката на арт изложбата и да надникнат в тайнствеността на сюжета на едноименния спектакъл - „Мистерията Еньовден“. Изложбените табла, показват фолклорни чествания на Еньовден, възстановки на самодивски хора и танци на зли тайнствени същества, както и модерния прочит на празника през призмата на рока и изкуството на младите.



Събитието е поредната инициатива в рамките на мащабния проект „Мистерията Еньовден“, организирано в сътрудничество със Столична община в подкрепа на кампанията София кандидат за европейска столица на културата 2019 .

Едноименният спектакъл ще се играе тази година в София в три поредни дни – 8, 9 и 10 април.

Най-зрелищното представление, правено досега у нас, ще се качи за последен път на софийската сцена в зала 1 на НДК. Начало 20.00 часа. Цените на билетите са между 20 и 50 лева. Билети търсете в мрежата на TicketPro, Eventim и на място в зала 1 на НДК.