След дълги и мъчителни месеци на притеснения и въпроси без отговор Младежки театър „Николай Бинев“ се завръща у дома, стартирайки новия театрален сезон с 2 премиери - „Той е дяволът!“, реж. Здравко Митков, на 16-и септември на Голяма сцена и „Бившата мис на малкия град“, реж. Владимир Люцканов, на Камерна сцена на 23-и и 27-и септември. Автор на пиесата „Той е дяволът!“ е известният и изключително успешен френски актьор и драматург Себастиан Тиери, който е сред най-актуалните име в света на театъра, киното и телевизията във Франция. Себастиан Тиери е носител на награда „Молиер“, за която е бил номиниран още цели 7 пъти. Преводът на пиесата „Той е дяволът!“ е дело на Ваня Николова и Михаил Билалов.

Режисьор на спектакъла е Здравко Митков, който за последно работи в Младежки театър „Николай Бинев“ през 2017-а г., поставяйки един от любимите спектакли на българската публика през последните години – „Разделям двойки по домовете“! Сценографията на спектакъла „Той е дяволът!“ е поверена на Петър Митев, който също е част от страхотния екип на хита „Разделям двойки по домовете“.

Актьорският състав на комедията с криминални елементи „Той е дяволът!“ е меко казано впечатляващ и сме убедени, че прекрасните Михаил Билалов, Рашко Младенов, Мая Бабурска и Веселина Конакчийска ще превърнат пиесата в забавен, енергичен и жив спектакъл, който ще събуди у зрителите интерес, любопитство и много усмивки, а ехото от смеха на зрителите ще изпълва салона!

С огромно вълнение Младежки театър „Николай Бинев“ съобщава и за бъдещата премиера на спектакъла „Бившата мис на малкия град“ na 23-и и 27-и септември. Автор е световноизвестният и изключителен драматург Мартин Макдона. Това е първата пиеса на ирландския (макар и роден във Великобритания) автор, която го превръща в световна сензация, и за която получава множество награди и номинации. Преводът на български е на Мариана Мелнишка – преводач с огромен опит, чието име стои зад преводите на култови заглавия като „Портокал с часовников механизъм“, „Какво видя кучето и други истории“ и 3 романа от поредицата „Хари Потър“.

Режисьор на спектакъла е директорът на Младежки театър „Николай Бинев“ – Владимир Люцканов. Напомняме, че той е режисирал множество успешни представления в Младежки театър, сред които „Вятърът в тополите“, „Кухнята“, „Летище“, „Страхотни момчета“, „Красиви тела“, „Аз, Фойербах“ и спектакъла по песни на Стефан Вълдобрев „По-полека“!

Сценографията е дело на Венелин Шурелов, който е реализирал успешни изложби, интерактивни инсталации, дигитални проекти, пърформанси и множество примери за прекрасна сценография. Отличен е с награди с „Аскеер“ и „Икар“ за сценография. Венелин Шурелов е сценограф на два от спектаклите, които Младежки театър „Николай Бинев“ реализира през 2019-а г. – „Аз, Фойербах“ и „По-полека“!Костюмограф е Елица Георгиева, която ще продължи забележителната си работа в Младежки театър „Николай Бинев“ след като беше част от екипа на спектаклите „Като трохи на прозореца“, „Еквус“, „Специални поводи“, „Лунните деца“, „По-полека“ и „Bai Ganyo“!

Актьорският състав на спектакъла „Бившата мис на малкия град“ е поредното впечатляващо звено в екипа на този проект. В ролите ще имате възможност да видите страхотните Искра Донова, Станка Калчева, Николай Луканов и Николай Владимиров.

Младежки театър „Николай Бинев“ подчертава, че гарантира, че всички спектакли в театъра ще се проведат при спазването на всички противоепидемиологични изисквания, включително намален капацитет на салона /50%/, продажба на билети през едно място, редовна дезинфекция и осигуряване на дезинфектант за всички зрители. Билети за премиерите на спектаклите „Той е дяволът!“ и „Бившата мис на малкия град“, както и за всички останали спектакли очакват зрителите на касата на театъра, която ще работи всеки ден без неделя и понеделник от 11:00 ч. до 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени и на сайта на Младежки театър – www.mlt.bg