Последният повелител на въздуха" (The Last Airbender ) е "Най-лош филм" на годината при обявяването на антинаградите "Златна малинка" в Холивуд.

Фентъзи екшънът заслужи пет обидни "отличия", включително за сценарий и режисура на М. Найт Шаямалан, за актьор в поддържаща роля на Джаксън Ратбоун, както и за крайно несполучливо използване на формата 3D, информират от blife.

Ратбоун бе номиниран и за изявите си в "Здрач 3: Затъмнение"(Twilight Saga: Eclipse ).

На потрошилия сума пари "Сексът и градът 2" също не му се размина - той получи три малинки, като сред тях особена тежи оценката за кичозното изпълнение на екипа актриси - Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън.

Аштън Къчър е най-лошият актьор на 2010-та г. с ролите си в "Убийци" и "Денят на влюбените", а Джесика Алба - най-неуспяла актриса в поддържащи роли заради 4 филма - "The Killer Inside Me", "Little Fockers," "Мачете" и "Денят на влюбените".

Антинаградите му по традиция се обявяват ден преди церемонията за връчване на престижните годишни отличия "Оскар" на Американската академия за филмово изуство.

Началото на "Златните малинки" е поставено през 1980 г. Номинациите се определят с гласуване от близо 700 експерти в 46 американска щата и 17 други държави. Финалното гласуване е прави на сайта Vote-Now.com и в други сайтове.