Нелина гостува в музикалното предаване "Бащино огнище", за да разкаже за песните от най-новия си албум "За верни приятели" и за видеоверсиите към тях. 

“Дадох това заглавие на албума, защото една от песните, включени в него, надделя над останалите и се пребори да даде името си на него. Тя се казва “Верни приятели” и за мен е огромно щастие, че вече е в поздравителните концерти на много радиостанции и телевизии. Това означава, че Вие сте я харесали и я поръчвате за вашите празници. Благодаря Ви много, правите ме много щастлива!”

Изпълнителката разкрива, че едно от нещата, които е искала да направи с песните от този албум, е да има разнообразие. Тя е включила песни, както в най-автентичния им вид, така и с по-модерни аранжименти, каквато е “Българийо, ти майко свята”. “Искахме да направим и нови авторски песни, които да звучат по един съвременен начин. Като говоря за това, веднага ми идва на ум авторската песен “Дай, кръчмарю”.

“Слънцето трепти да зайде” пък е една специална песен за Нелина, защото е свързана с много положителни емоции.

“Това е мелодия, която вие избрахте за “Песен на 2016” в една фолклорната класация. Новина, която страшно много ме зарадва и тук е мястото да благодаря на всички Вас, верни мои приятели, които вече над 20 години ми показвате убедително своята подкрепа и ми давате вдъхновение да продължавам да правя нови песни за Вас и разбира се, за мое удоволствие. Дано да съм уцелила вярната посока и дано в новия албум да имате много любими ваши песни.”

Видеоверсиите на песните в албума “За верни приятели” са снимани на три пъти и с различни танцови ансамбли, за да са разнообразни и интересни за почитателите на българската народна музика.
“Българийо, ти майко свята” е последната песен в албума, но всъщност е първата, която Нелина е записала в студио и е дала тласък на останалите песни. Тя е една от трите авторски песни в албума “За верни приятели”.

“Тя се превърна в химн на моите участия. Винаги я изпълнявам последна и хората стават на крака. Нещо, което много ме разчувства и ме трогва винаги. Дори на някои от участията ми сълзите напират и понякога не мога да си овладея гласа от вълнение. Това е най-върховното щастие, което може да изпита един изпълнител. Безкрайни благодарности на авторите на песента “Българийо, ти майко свята”. Благодаря и на целия екип, с който снимахме клипа. Много усилия положихме, но песента и Вие наистина ги заслужавате!”, пише planeta.tv