В последния брой на сп.Ел разказва за своята страст към колите и футбола, но темата за Алисия и Валери Божинов също присъства в част от неговите признания.

Михайлов, споделя, че никога не се е виждал като плейбой, и допълва, че не е бил с много жени, но достатъчно. "Подобни определения могат само да ти навредят,особено ако имаш сериозна и качествена връзка винаги започват едни съмнения, едни въпроси..".

След като се разбра, че Михайлов има връзка с Алисия, като че ли шумът около тях малко намаля и все по-рядко се появяват в медиите. Футболистът обаче коментира историята така:

"Нито аз, нито Алисия сме обявили публично връзката си или сме говорили за отношенията помежду си. Още преди година взех решение да не коментирам личния си живот, жената до мен и всичко онова, което искам да запазя само за себе си.

Отношенията си с Валери Божинов, Михайлов описва като нормални и безпроблемни. С него се познават още от юношеския отбор. "Преди време имаше недоизяснени неща от негова страна. Те обаче отдавна са в миналото".

Своята жена-мечта вратарят на холандския Твенте си представя "Красива, интелигентна, да ми бъде отдадена, да бъде възпитана и да няма терзания относно своето минало и не на последно място да бъде секси".

Не казва дали вече я е срещнал, но ако съдим по описанието, Алисия почти се вписва в критериите на Михайлов освен със своите любовни драми в миналото, които със сигурност са повлияли на блондинката.

Въпреки всичко, футболистът се чувства готов за брак и деца, и разказва, че винаги е мечтал да бъде баща на три деца. В момента обаче е фокусиран върху развитието във футболната си кариера.