Националният вратар Николай Михайлов даде старт на кампанията "Нашите спортисти в подкрепа на Живота".

Тя сe провежда по личната инициатива на футболиста на Твенте, заедно с Българския червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология.

Преди да дари кръв Михайлов даде интервю за медиите. В него той призова колегите си спортисти, както и всички българи, които имат възможност, да се включат в кампанията за даряване на кръв, пише .

"Искам да призова всички спортисти в България да дарят кръв. Организацията на БЧК е перфектна. Има 22 центъра за даряване. 600 човека на ден се нуждаят от преливане на кръв. Призовавам и всички хора да се включат при възможност. Запалих се по идеята от Холандия. Там това е редовна практика. В чужбина доста от известните хора помагат за такива каузи", призна националният страж.



"У нас първи Димитър Бербатов започна с благотворителни инициативи. Той е най-известният наш футболист. Аз съм млад футболист и е нормално да взимам пример от него. Надявам се да запаля и други футболисти", допълни Михайлов.

Той говори и за края на сезона в Холандия и за изгубената в последния кръг титла. Твенте отстъпи с 1:3 на Аякс, след като седмица по-рано завоюва националната купа след невероятен обрат от 0:2 до 3:2 срещу същия съперник.



"Не съм преживял загубата на титлата. Трудно ще я преживея. Цяла година се борихме, но в последния мач не бяхме на ниво и Аякс ни победи заслужено. Като цяло това бе добър сезон за мен, спечелихме Купата и Суперкупата на Холандия. Сега не мисля за оферти от други отбори, за тези неща питайте мениджърът ми".

"Има много нови момчета в националния. Аз имам мотивация за мача с Черна гора, предполагам, че при всички е така. Няма какво да се лъжем, шансовете ни за класиране са малки, но ще направим всичко възможно. Сега трябва да обиграваме отбора с новите момчета в него", сподели Михайлов по повод предстоящата световна квалификация с Черна гора на 4 юни.



Снимки: Марин Маринов/Sportal.bg