Дебютният филм на младия режисьор Явор Веселинов, ще има ексклузивна прожекция в зала 1 на НДК на 03 февруари от 19:30 часа.

Филмът е реализиран от продуцентска компания „ТИЧ.Ко“ и Явор Веселинов в копродукция с някои от най- големите продуцентски компании у нас – Камера, Дрийм Тийм, Гала филмс и Чучков Брадърс с подкрепата на Столична община. Филмът бе избран в официалната селекция на „Златна роза“, а след прожекциите в международната конкурсна програма на София Филм Фест, сега филмът ще може да бъде гледан от по-голям брой хора в НДК.

„Прелюбодеяние“ разказва историята на 19-годишния Виктор (Ованес Торосян), който живее с баща си Александър – известен физик (Владо Пенев), който подсигурява добър стандарт на живот за сина си. Баща му е застаряващ чаровник и е добра партия за студентката Поли, която е влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка с негова връстничка. Един ден бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила. Двамата не издържат на изкушението. Така Виктор инстинктивно отмъщава на баща си. Неподозиращият нищо Александър се опитва да наложи своя възглед за красотата в общото им живеене – напразно, защото съдбата има други намерения.

„Радвам се, че в България успяват да се правят качествени независими филми и има хора като Явор, които не разчитат само на НФЦ, за да реализират идеите си. Именно това е една от причините и ние да го подкрепим. Надяваме се повече хора да дойдат на 03 и по този начин и те да подкрепят българското кино“, споделя Борислав Чучков, ко-продуцент

„Прелюбодеяние“, 03 февруари зала 1 на НДК.
Билети на касите на НДК