Ретро партита от години радват феновете на фолка по клубовете. Един от най-желаните изпълнители за такива изяви е Орхан Мурад, който признава, че има достатъчно изяви и успява да се издържа от музика.

"Навремето, когато нещата бяха по-естествени и музика се правеше само от хората, които могат да свирят и да пеят, а не като сега от компютрите – явно много съм направил. Харесват се моите песни и заради тях ме канят по най-различни частни, общински, фирмени, политически дори мероприятия. А също и без повод в много заведения у нас и чужбина. И нови песни имам, даже много дуетни песнички пеем с моята съпруга Шени, но нямам начин да ги рекламирам и да стигнат до повече хора, понеже не се числя към нито една от музикалните компании, а музикалните канали са техни - знаете как стоят нещата...

Но може би по-добре така, защото на самите участия хората биват много приятно изненадани, освен много мои хитове, да чуят и доста нови песни и доста дуетни парчета с Шени. Въобще на моите участия е доста интересно. По отношение на рекламата, вече разчитаме на интернет - на Фейсбук и на сайтовете. Аз също имам фенстраница и сайт - orhanmurad.net, и с моите почитатели общуваме там. Там намират и новите ми песни и всички предишни, разбира се. Може би губя от това, че не съм в листата на музикалните компании и не ме пускат по музикалните телевизии, но със сигурност знам, че и печеля от това, защото тези същите телевизии станаха проводник на промиването на мозъците на хората и вече доста малко хора ги гледат. Постоянно едни и същи се въртят и всички песни и клипове си приличат. И въобще – един голям евтинджос излъчва цялата тая картина.



Всеки имитира някаква чужда звезда, краде му визията, клиповете и песните даже и после вика: “Да ви представя моята нова песен“. Каква нова песен представяш всъщност?! Отдавна разбрах, че ще хвърлят много пари, за да наложат най-ниско ниво на музикалните потребности на народа и че за такива, като мен – професионални композитори, музиканти и изпълнители, времената няма да са подходящи. И все пак, слава Богу, че има достатъчно хора, които уважават себе си и имат висока обща култура. За тях си заслужава това, което правим" - казва певецът пред "Шоу".

Публиката усеща изпълнителите на 90-те по-привързани един към друг, които показват уважение. За приятелствата и предателствата между колеги, Орхан споделя:

"Навремето босовете ни събираха да им пеем. Събираха ни всички известни в ония времена. Заради това бяхме много често заедно. Работехме, купонясвахме заедно и се опознавахме, естествено. Много готини колеги имам. И динени кори са ми подлагали разбира се – нямаше да сме в България, ако беше обратното. Но няма да влизам в подробности по този въпрос. Предпочитам да ги забравям тези неща. Най-много ми е било гадно, когато някой колега, без видимо притеснение, дойде и направи дъмпинг, за да се нареди на моето място в някое заведение, например. Но това са нормални неща за нашия манталитет".