В новия брой на “Бащино огнище” Пепа и Георги Яневи представят албума на оркестър “Орфей” със заглавие “Земьо, българска”, който излезе на музикалния пазар в навечерието на Новата 2016 година. Песните са познати на зрителите, защото всички те имат свои телевизионни версии, заснети в продължение на 3 години.

“Песните в албума са от различни фолклорни области, казва Пепа Янева, но преобладават тракийските, защото ние сме тракийски оркестър. Има две-три с македонски ритъм, има родопски песни, както и една танцувална песен в стила на старата градска музика”.

“В албума има и две инструментални парчета, много здрави”, допълва ръководителя на оркестъра Георги Янев. Започваме с “Тракийска ръченица” и “Северняшки абдай”.



Пепа Янева представя на зрителите и новата солистка на орк. “Орфей” Ани Богданова, дъщеря на известния народен певец Димитър Богданов.

“Всички в оркестъра са прекрасни хора и чудесни музиканти, и няма как за мен да не е чест и удоволствие да работя с тях. От малка съм закърмена с хубавата музика – народна и балканска. Ние живеем на Балканите и кръвта в нас кипи. Нека спомена, че моят съпруг – Иван Златев е акордеонист в оркестър “Орфей” и мога да кажа, че песента ни събра, както на музикалното поприще, така и в нашата обща семейна идилия”, споделя младата певица.

В някой от песните в албума “Земьо, българска” се включва и дъщерята и Пепа и Георги Янев - Цветелина Янева.

“Нашата дъщеря Цветелина Янева участва в две песни в албума и в една много специална песен за нас двете, направена специално за именния ден на нейния баща Георги Янев. Песента е със заглавие “Посрещай гости”. Искам да кажа още, че нашата дъщеря Цветелина Янева достатъчно е доказала любовта си към народната песен, тя е закърмена с нея и занапред ще продължи да участва в наши проекти и да записва народни песни”, споделя още Пепа Янева.

Източник и сн. planeta.tv