В трагичните часове след смъртта на Уитни Хюстън в хотел „Бевърли Хилтън”, менторът й Клайв Дейвис се срещнал със семейството й.

Близките на певицата били силно удивени от факта, че той все пак ще проведе партито си преди наградите „Грами” именно в хотела, в който звездата от „Бодигард” е починала само преди часове, пише .

Уитни си отиде от този свят в събота, след като бе открита в безсъзнание във вана в „Бевърли Хилтън”. Медицинският екип е обявил певицата за мъртва в 15,55.

Дейвис се срещнал с близките на Хюстън, включително с дъщеря й Боби Кристина, в своя апартамент в хотела. Семейството на певицата трябвало да я придружи именно на споменатото парти. Повечето от близките й дори вече били готови за празненството.

Както стана ясно по-рано тази седмица, лелята на Уитни - Мери Джоунс я е открила във ваната. Тя поставила на леглото в стаята роклята на певицата, с която тя трябваше да се появи на партито и излязла за около половин час. След като се върнала и видяла, че Уитни все още не е излязла от банята, тя влязла, издърпала я от ваната и започнала да се опитва да я съживи.

*В тази вана са намерили Уитни

Ето какво споделя очевидец на срещата между Клайв Дейвис и близките на починалата певица:

„Обстановката в апартамента беше наистина шокираща. Боби Кристина беше неутешима, тя се клатушкаше на дивана и плачеше истерично. Клайв вече беше облечен в своя смокинг, а повечето от близките на Уитни също бяха готови за партито. Не стана дума за това дали празненството ще се състои или не. Той каза на близките на Уитни, че могат да останат в апартамента му колкото пожелаят и след като остана с тях около 45 минути си тръгна. Той слезе долу и се погрижи за гостите, но семейството нямаше никаква идея, че партито все пак ще се състои. Лелята на Уитни, Мери Джоунс, беше абсолютно шокирана от факта, че партито ще продължи и беше изключително съкрушена от това, че празненството не беше отменено”.

*Уитни Хюстън и дъщеря й Боби Кристина на миналогодишното парти

По този начин в действителност се получило така, че звезди като Бритни Спиърс, Ким Кардашиян и Даяна Рос се забавлявали усмихнати на долния етаж на хотела, докато полицията оглеждала трупа на починалата поп икона Уитни Хюстън на четвъртия етаж. Няколко от поканените знаменитости, включително Кели и Шарън Озбърн, както и Майли Сайръс отказаха да присъстват на събитието.

"Няма да посетя партито преди наградите "Грами" , не мисля че е подходящо" - написа Кели в своя профил в Туитър.

"ОБИЧАМ Уитни. Няма да си пускам телевизора, ще стоя вкъщи и ще слушам песните й" - пък беше коментарът на Майли.

*Клайв Дейвис

*Ким Кардашиян и Бритни Спиърс на партито

*Клайв Дейвис и Даяна Рос

*Даяна Рос

А ето и малко повече за реакцията на семейството на певицата, след като станало ясно, че празненството ще се състои:

„Мили боже, та тялото и беше в стая на горния етаж. Това просто беше проява на лош вкус. – допълва източникът. „Семейството й смяташе, че е доста безчувствено партито да продължи. Да, наистина гостите вече бяха на път, когато научиха новината, но можеха да се помолят в залата и след това Клайв трябваше да ги изпрати вкъщи. Храната пък можеше да бъде дарена на приют за бездомни”.

*Милионерът Ричард Брансън

*Алиша Кийс

*Джеси Джей

По-късно пък пък се появиха слухове, че Клайв Дейвис дори помолил местната полиция да забави изнасянето на трупа на Уитни Хюстън от хотела, докато партито не завърши.

Уитни Хюстън ще бъде погребана в Ню Джърси събота.

През годините:

*Клайв Дейвис и Утини Хюстън на миналогодишното парти

*Клайв Дейвис и Утини Хюстън на миналогодишното парти

*Алиша Кийс, Клайв Дейвис и Утини Хюстън на партито преди наградите "Грами" през 2008 г.