Кинокомпанията "Уорнър брос" ще заснеме римейк на известния филм "Бодигард", в който главните роли се изпълняваха от Кевин Костнър и Уитни Хюстън, съобщи Deadline.

Сюжетът на оригиналния филм от 1992 година се гради около бодигард (Кевин Костнър), който трябва да пази преследвана от маняк певица (Уитни Хюстън). След известно време героят на Костнър се влюбва в героинята на Хюстън. Въпреки че филмът е посрещнат отрицателно от критиката, дори е номиниран за няколко антинагради "Златна малинка", в световния бокс-офис той е с 410 милиона долара приходи от продажбата на билети. Освен това песента от филма "I Will Always Love You" в прекрасното изпълнение на Уитни Хюстън се превръща в хит, припомн БТВ.

Създателите на римейка обещават, че между новия и стария филм ще има известни разлики. Охраната на звездата например ще бъде възложена на ветеран от войната в Ирак. Той ще трябва дасе сблъска с опасно съвременно информационно общество, където Twitter, Google Maps и други интернет ресурси облекчават "работата" на престъпниците, преследващи звездата.

Продуцент на проекта е Дан Лин. Сценаристи на лентата са Джеремия Фридман и Ник Палмър. Все още не е съобщено за кога е насрочена премиерата на филма.